anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU,am o intrebare mai stupida big grin de cate ori merg la cumparaturi vanzatoarea imi zice buna ziua,raspund si eu,ma serveste zic multumesc si apoi zice "la revedere" si eu zic buna ziua,mi se pare stupud, voi ce spuneti?

Răspuns Câştigător
| fdhgcvnb a răspuns:

Salut! Înțeleg de ce ți s-ar putea părea aiurea. Poți spune și tu tot ''La revedere!'',dar dacă nu crezi că-ți permiți să i te adresezi așa(fie pentru că pare prea personal,fie că diferența de vârstă dintre voi este prea mare),spune ''Bună ziua!'' ca și până acum,și ca să nu-ți mai sune ciudat, gândește-te că o spui cu finalitate, ca pe o încheiere, exact cum ai spune ''La revedere!''.
''Bună ziua!'',''Bună seara!'',''Salut!'' și altele pot fi folosite și la despărțire desi-repet-înțeleg de ce ar putea suna nepotrivit.
Poți oricând să folosești un înlocuitor:"O zi bună!","Ne vedem mâine!" dacă e un magazin de cartier sau mergi zilnic, etc.
Concluzie:nu e cazul să te simți stupid, cred că te-ai simți mai aiurea dacă nu i-ai răspunde la salut decât din cauza faptului că-i răspunzi cu o formulă adresată mai mult la întâmpinare.
Baftă! happy

5 răspunsuri:
| Mariia_Anna_1997_DRV1 a răspuns:

Nu este adevarat! Nu coneaza in ce fel saluti o persoana sau cum i te adresezi, conteaza ca ai cei 7 ani de acasawinking Deci stai linistit nu e stupidwinking. Sa ai o zi frumoasa!

| darrio2007 a răspuns:

Cand nu ai cei 7 ani de acasa este normal sa ti se para stupid. Sunt niste formule normale de politete. Dar tineretul de azi nu mai stie ce e aia politete.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Din pacate femeia face exces de zel. La intrarea in magazin tu trebuie sa saluti. Asa zice cartea: "cel ce intra, saluta". Nu conteaza ca vanzatorul este barbat sau femeie.
http://www.romaniatv.net/......28115.html
Totusi, n-am inteles ce este "stupud"?

| MGica a răspuns:

Nu este nimic stupid. Daca saluti cu "buna ziua" sau la revedere nu este nicio problema, daca este o persoana mai in varsta, poti saluta si cu "la revedere", lucru fiind mai normal. Daca nu e asa in varsta, buna ziua sau la revedere. La alegerea ta. Nu este o prostie, pe langa asta, cand intri intr-un loc saluta primul persoanele in varsta. Eu in satul meu ii salut pe toti, fie c-am avut contact cu ei intr-un fel sau nu. Pur si simplu din cei 7 ani de acasa, si multi ma recunosc pentru asta. Nu vreau sa par " mare si tare ", dar asta este adevarul.

| Fatamuntilor a răspuns:

Face parte din fisa de serviciu sa fie amabila cu clientii!
Nu-i nimic stupid!