Salut! Înțeleg de ce ți s-ar putea părea aiurea. Poți spune și tu tot ''La revedere!'',dar dacă nu crezi că-ți permiți să i te adresezi așa(fie pentru că pare prea personal,fie că diferența de vârstă dintre voi este prea mare),spune ''Bună ziua!'' ca și până acum,și ca să nu-ți mai sune ciudat, gândește-te că o spui cu finalitate, ca pe o încheiere, exact cum ai spune ''La revedere!''.
''Bună ziua!'',''Bună seara!'',''Salut!'' și altele pot fi folosite și la despărțire desi-repet-înțeleg de ce ar putea suna nepotrivit.
Poți oricând să folosești un înlocuitor:"O zi bună!","Ne vedem mâine!" dacă e un magazin de cartier sau mergi zilnic, etc.
Concluzie:nu e cazul să te simți stupid, cred că te-ai simți mai aiurea dacă nu i-ai răspunde la salut decât din cauza faptului că-i răspunzi cu o formulă adresată mai mult la întâmpinare.
Baftă!
Nu este adevarat! Nu coneaza in ce fel saluti o persoana sau cum i te adresezi, conteaza ca ai cei 7 ani de acasa Deci stai linistit nu e stupid. Sa ai o zi frumoasa!
Cand nu ai cei 7 ani de acasa este normal sa ti se para stupid. Sunt niste formule normale de politete. Dar tineretul de azi nu mai stie ce e aia politete.
Din pacate femeia face exces de zel. La intrarea in magazin tu trebuie sa saluti. Asa zice cartea: "cel ce intra, saluta". Nu conteaza ca vanzatorul este barbat sau femeie.
http://www.romaniatv.net/......28115.html
Totusi, n-am inteles ce este "stupud"?
Nu este nimic stupid. Daca saluti cu "buna ziua" sau la revedere nu este nicio problema, daca este o persoana mai in varsta, poti saluta si cu "la revedere", lucru fiind mai normal. Daca nu e asa in varsta, buna ziua sau la revedere. La alegerea ta. Nu este o prostie, pe langa asta, cand intri intr-un loc saluta primul persoanele in varsta. Eu in satul meu ii salut pe toti, fie c-am avut contact cu ei intr-un fel sau nu. Pur si simplu din cei 7 ani de acasa, si multi ma recunosc pentru asta. Nu vreau sa par " mare si tare ", dar asta este adevarul.
Face parte din fisa de serviciu sa fie amabila cu clientii!
Nu-i nimic stupid!