Foarte mulți dintre elevii mei m-au întrebat de estoniu. Nu există o substanță care să aibă această denumire. A fost special creat pentru serialul "Iubiri secrete".
Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă foloseau numele unei substanțe care într-adevăr există... Probabil că nu puțini ar fi fost și cei care ar fi încercat-o...
Da, estoniul (elementul chimic cu simbolul Es și numărul atomic 99) există. Este un element sintetic din seria actinidelor, descoperit în 1952 de o echipă condusă de Albert Ghiorso. Estoniul este produs prin bombardarea plutoniului cu neutroni și este utilizat în cercetarea științifică, dar nu are aplicații comerciale datorită radioactivității sale ridicate și a producției limitate.
Elementul chimic cu numărul atomic 99, se numește Einsteiniu. Descoperit așa cum ați spus și dumneavoastră în anul 1952, a fost denumit după fizicianul Albert Einstein.
Te uiti la iubire secrete nu?
Substanta nu exista, este inventata special pentu serial.
Cred ca din serialul Iubiri secrete l-ai luat, cred ca au inventat ei cuvant google nu stie nimic despre existenta unei astfel de substante sau cel putin despre variantele la care m-am gandit eu "estoniu" si "estonium"
Probabil cei din iubiri secrete sau gandit la estonia(tara)si de acolo au preluat numele)
Estoniu, cuvant inventat pentru serialul Iubiri Secrete. In serial, estoniu se vrea a fi o substanta.
Buna cuvantul estoniu nu exista dar mai mult ca sigur te-ai uitat la iubiri secrete, si eu am cautat cuvantul dar nimic apropo serialul e super tare
anonim_4396 întreabă:
anonim201567 întreabă: