Nu, este un stereotip prost facut de 2 mosi beti intr o statie de autobuz
Mai copile, la 16 anisori iti induci un cancer de plamani chiar sid e la 2 tigari fumate pe zi, ori tu fumezi juma de pachet, deci enorm de mult!
Nu-i sanatoasa tigara si ceilalti au dreptate, fiindca fumatl pasiv prin inhalarea fumului, chiar daca ei nu sunt fumatori, este la fel de nociv ca si fumatul activ, al celui acre trage din tigara.
Ia de citeste, evzi ca scrie pe toate pachetele fiind deja dovedit stiintific ca: fumatul produce cancerul de plamani.
Chiar vrei sa mori de tanar?
Ai plamanii inca nefinalizati, ca esti inca copilas... de ce iti bagi asemenea otrava in tine?
Ia de citeste si fa-ti singur educatie, daca parintii tai sunt oameni fara prea multa carte, ca nu-i nromal sa ai asemenea vicii mortale, la anisorii astia!
Am peste 18 ani.
Ideea este ca arat a 16.
Te rog nu ma lua pe mine cu "Ma copile".
Plecam de la o presupunere initiala...atunci presupunem si noi.
Dar sunt legi care se refera la prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun si aclcool, si prevad măsuri prin care operatorii economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun să fie constrânşi să respecte legislaţia potrivit căreia este interzisă vânzarea acestor produse către minori, precum şi pentru descurajarea copiilor şi adolescenţilor să cumpere si sa consume aceste produse.
Deci cineva pune o intrebare: pot sa incalc legea? (nu discutam de bunul simt) - Poti dar iti asumi raspunderea legala. (daca esti minor, se poate rasfrange si asupra parintilor (ei sunt primii responsabili de bunul simt al progeniturilor)
Legea nu cred ca specifica intensitatea si directia vantului.
Deci presupun si eu: o persoana de 16 ani poate sa ajunga un adult "realizat"? Eu cred ca are sanse doar daca nu si le minimizeaza singur, altfel va ajunge un alt "ajutat social" cu pretentii.
Totusi imi plac intrebarile de genul Copii spun lucruri trasnite
Pai eu nu am scris de faptul ca minorii nu au voie sa cumpere alcool si tutun. Oricum, am peste 18 ani, deci asta nu se aplica.
Dar intrebarea mea era despre altceva. Despre respect si educatie.
E oare treaba mea ca unul sau altul fumeaza? De ce sa ma bag eu? Nu inteleg de ce unii oameni se baga in treaba altora.
Daca stau la 10 m de tine si nu sunt fumator da, se simte. Ca tu fumezi si nu simti fumul altui fumator nici de la 1 metru, asta e alta treaba.
Esti inca adolescent la 18 ani, asadar esti inca copil chiar daca nu admiti asta.
Arati de 16 ani fiindca plamanii si corpul tau nu sunt complet dezvoltati, partial din cauza hranei neadecvate, partial din cauza fumatului.
Dar fiecare traieste dupa cum il taie capul, iar daca tu ai ales sa te joci cu riscul cancerului de plamani, atunci este doar decizia ta.
In Australia nu este permis sa fumeiz in restaurante, cafenel, baruri, pe plaja si nici pe strada, tocmai din cauza celor ca tine care nu inteleg ca fumul se duce in plamanii celor care nu fumeaza, aceeasi cantiate pe care to o scoti pe gura.
Sper intr-o zi sa se puna si aceasta interdictie in Romania, ca multi oameni mor nevinovati, unii imbolnaviti de astia ca tine, care-s incapabili sa inteleaga ca ceea ce fac este un lucru extrem de rau.
Iti doresc multa sanatate si intelepciune!
Intrebarea mea era legata de altceva. Inteleg care sunt riscurile fumatului. Dar prea multi oameni dau vina 100% pe fumatul pasiv si nu iau in calcul poluarea de la masini, fabrici, etc. Plus stil de viata nesanatos si alimentatie neadecvata.
Eu mereu fac sport si mananc cum trebuie, macar asta.
Si cancer, infarct, etc se poate face oricand si fara sa fumezi.
Dar oricum, nu se poate sa fim mai civilizati: trebuie sa ma injure ca fumez, nu se pot exprima altfel? Ii costa ceva imi zica " stai mai incolo"?
Plus ca luam in calcul si vantul, care bate intr-o singura directie. Daca fumul se duce in stanga(si doar in stanga), iar tu stai in stanga, pai ce vrei? Nu poti sa te duci in dreapta? E chiar asa de greu sa iti dai seama de asta? Nefumatorii care stau singuri in fumul meu, cand au posibilitatea sa nu o faca, ma enerveaza. Daca nu e vant, ok, macar vorbeste cu bun-simt. E o chestie de creier, parerea mea. Romanul nu stie cum functioneaza fizica si nici nu are alteva in vocabular in afara de injuraturi.
Lasa vantul... Fumeaza acasa, la tine bucatarie sau camera ta, si nu mai fuma pe strada sau in locuri unde sunt oameni, ca nu-i nromal sa-i intoxici pe ei fortat.
Cred ca esti paranoic. Sunt curios unde stai, in ce oras
Pentru ca la mine e plin de copii fumatori si nu am vazut niciodata sa fie injurati aiurea
Daca te-au injurat batrani, aia sunt acizi si rai cu toata lumea nu cred ca era vorba ca erai fumator sau nu, astia gasesc orice motiv sa se ia de tine
De mine s-au luat ca stateam pe banca in fata blocului meu si au zis ca o sa cheme politia daca nu plec ca le distrug banca si nu e banca mea cand eu doar stateam linistit si ba da, e banca mea ca apartine de blocul meu am tot dreptul sa stau acolo
Poate ti s-a intamplat o chestie si te-a marcat si ai generalizat dar imi e greu sa cred ca e frecvent si mereu pentru acelasi motiv
Mie fumatorii mi se par prea pupati in fund
Oamenii nu isi simt propriul miros sa stii ca oriunde sunt nefumatori deranjezi oricate gume si cola bagi dupa (tu faci ce vrei, dar doar sa stii)
Mi se pare cam absurd sa crezi ca esti discriminat cand fumatorii sunt atat de tolerati si pupati in fund
Eu la munca am colegi care iau pauza din ora in ora pentru ca sunt fumatori, dar eu daca merg o data la cateva ore in pauza sunt privit ca un extraterestru: ca ce caut afara, nu sunt fumator, de parcă eu nu am nevoie de pauza, de aer si sa-mi linistesc creierii din cand in cand
Fumatorii au spatiu special de fumat ingradit frumos dar noi nu avem doua scaune unde sa mancam un sandvis, mancam la masa la care lucram e absurd
Merg pe strada fum in ochi, stau pe banca fum in ochi, asptept la banca fum in ochi
Daca am vorbi de discriminare, mai mult au oamenii nefumatori dreptul la aer curat si sanatate decat voi dar nu e vorba de asa ceva aici
In fine, raspunsul la intrebarea ta: in toate categoriile de oameni exista si oameni fara bun simt, nimic nou
anonim_4396 întreabă: