„Va rog frumos sa mă ajutați cu orice sfat(totul va fi pus în practică)"
Apucă-te de invatat.
Exista un singur sfat ajutator in cazul tau:apuca-te serios de invatat si asta inseamna: in fiecare zi macar 1 ora de matematica extra, cu rezolvari de exerciii si probleme, iar in weekend cate 5-6 ore de lucrat intens atat sambata cat si duminica indiferent ca-i in timpul soclii sau a vacantelor ca s apoti recupera tot ce nu ai invatat pana acum, ca sa iei macar un 5-6 la matematica la BAC.
Nu e niciodata prea tarziu. Eu eram si mai praf ca tine. In clasa a 12 a la prima simulare in toamna am luat nota 1! La urmatoarea simulare in februarie am luat nota 3. Am zis ca trebuie sa fac ceva urgent ca mai aveam cateva luni si eu nu stiam deloc mate. Am descarcat de pe net 100 variante de bac si am luat culegerea de variante de la librarie deci aveam in fata mii de exercitii de mate. Am inceput sa fac din ele si unde nu stiam (adica la toate ) am cautat pe net. Efectiv am cautat exercitiul pe net sau am cautat rezolvarea acelui tip de exercitiu pe net de ex "cum se aduna 2 matrici" si ce crezi? Am gasit. Am gasit rezolvari cu explicatii pe google, am gasit clipuri cu explicatii pe Youtube. Si am facut zilnic variante de bac pana am inteles cum se face fiecare exercitiu. Nu am mai dat simulare si era cat pe ce sa nu ma bage in bac dar m-a bagat pana la urma pentru ca am insistat la directoare si uite ca la bac la mate am luat 8. E de ajuns 8 ca totusi desteptaciunea mea are o limita
Eu zic sa nu intri in panica, sanse sunt, timp ai, dar trebuie sa te apuci acum. Iti iei culegerea, variantele, un caiet, un pix si un laptop si daca lucrezi zilnic pun pariu cu tine ca iei. Avantajul pe care il ai tu e ca ai mult mai multe surse decat aveam eu. Acum gasesti mult mai multe explicatii pe Youtube, pe google, pe tik tok, sunt multi profi care se posteaza online facand exercitii pentru bac. Succes!
Si daca cumva iti raspunde Violleta sa ii dai ignore
Aa scuze, credeam ca ai zis ca esti in a 12 a. Acum vad ca scrie a 11 a. In cazul asta chiar nu ai motiv de stres. Incearca sa lucrezi de pe acum totusi ca sa nu ajungi in a 12 a sa zici ca nu mai ai timp
Muncește 3 luni intr-o fabrica 3 schimburi sau pe un șantier salahor *( carat saci cu materiale ) SA VEZI ce motivație vei avea apoi sa înveți în cazul în care NU ITI PLACE sărăcia și muncile în praf, mizerie & frig!
Nici 5 minute nu vei mai sta cu telefonul în mana! Dacă îți pui ca TINTA un Job călduț și BINE plătit te apuci SERIOS DE INVATAT!
Un sfat relativ bun! Cu diploma de bac nu faci prea multe lucruri.
Serios? Sa vezi ce frumos va fi cand vei aplica pentru un job si nu vei fi acceptat, in detrimentul altuia care are diploma de bac.
Eu am diploma de bac, dar nu cum să nu dau unui om de aproape 55 de ani, trecut prin viață. Aveți dreptate!
În ziua de azi nici aia de facultate NU îți mai garantează un job bine plătit!
Dacă NU îți dezvolți din adolescenta skill-uri *( abilități ) de antreprenor vei sfârși un corporaTRIST la costum care MUNCESTE 12 ore pe zi și plătește la STAT 45 % din leafa!
Ce sfat vrei? Singurul util este sa pui mana pe carte si sa inveti serios. Lasi telefonul chiar si daca "arde".
In ultimii ani examenele au fost usoare. Asa ca daca inveti, vei trece.
Bun, mai ai un an jumate.
uite doua optiuni- 1 Invata la capitolul teorie tot ce poti de unul singur - fa-ti rezumate, ca la bac nu iti pica lectia cuvant cu cuvant.
2. peste vara cauta-si de munca, si strange bani de meditatii la mate, ca aia nu e asa usoara, si e posibil sa ai nevoie de ceva ajutor extra
ORICE ESTE POSIBIL! Poti sa-l iei si cu 10 daca stii cum sa inveti cu cap!
Da stiu un caz asemanator. Baiatul fix in clasa a 12-a s-a pus pe treaba si a tras-o dupa el si pe prietena-sa. Acum el este inginer
2. Daca as fi in situatia ta, as aborda situatia din mai multe unghiuri:
- as afla ce tip de memorie am (daca ai memoria grafica te ajuta schitele, daca ai auditiva pur si simplu iti repeti cu voce tare)|
- as afla cand am performanta mai mare: studiu sub presiune sau fara? (eu retin daca invat cu calm, lejer, din timp -> materia stufoasa am impartit-o in enspe mii de bucati mai mici pe care le abordam zilnic de cateva ori)
- mi-as imparti materia in mai multe parti ca sa-mi fie usor si as tot reveni la ea. Sa spunem ca ai scris pe 100 de foi. Invat un teanc de 5 foi, apoi trec la urmatoarele 5. Cand le am pe ambele invatate ma intorc de la 0 si repet tot ceea ce am invatat (ca sa ma verific si sa solidific informatia)
- as apela la memoria muschilor pentru anumite portiuni unde nu pot sa retin. Concret: am un paragraf cu niste cuvinte cheie, la fiecare cuvant cheie imi imi ating buza de sus cu degetul (exact acelasi loc, exact la acelasi cuvant, etc). Dupa cateva repetari de acest gen o sa-ti amintesti cuvantul cheie facand acel gest -> care iti permite sa-ti amintesti mai usor tot paragraful
Biologia este toceala -> aclo merge tot mai sus
La matematica este mai diferit: formulele fac totul, pe urma invata sa vezi formulele in exercitiu. Afla exact care este materia pentru fiecare subiect in parte. Legi de compozitie, ordinea efectuarii operatilor, etc. Invata formulele si fa numeroase exercitii.
Un mic sfat: foloseste si Gemini / Chat GPT. Iti ofer un mic propt: predinte ca esti profesorul meu de matematica si imi predai tot ceea ce trebuie sa stiu despre X pentru materia de BAC.
SPOR!
Pune mâna și învață chiar dacă nu reușești anul ăsta cu siguranță că la anul o să reușești