Importanat este sa ajungi la examen in prima zi, ca ce se intampla a doua zi, nu mai are importanta oricum.
Si eu am avut problema asta. Si ce crezi? A tinut pana in facultate, la toate examenele nu am putut dormi cu o seara inainte. Dar stiind ca am problema asta ce am facut? Am dormit ziua de dinainte de examen cat am putut eu de mult ca a doua zi sa nu fiu obosita si in noaptea aceea am mai repetat materia. Tu macar incearca sa dormi (fara somnifere), bea un ceai de tei, stai cu ochii inchisi cateva ore si relaxeaza-te pana te ia somnul, incearca sa te gandesti la ceva frumos.
Dar sa nu dormi nici noaptea nici ziua dinaintea examemului e grav, vei fi foarte obosit a doua zi, nu te vei putea concentra la examen si vei intra in panica deci macar dormi ziua.
Stii, si eu sunt la fel cand am un examen, si chiar ma gandeam sa nu ma mai culc deloc. Oricum eu ma culc la 3 dimineata. De la 3 pana la 8 ce mai sunt? 5 ore? Ma joc cateva meciuri de League, si parca vad ca si uit sa plec la examen.
Acum nu fa ca mine. 2 somnifere pe an nu o sa-ti faca nimic, dar nu cred ca e o idee prea buna. Apoi s-ar putea sa te simti prea somnoros cand te trezesti. Trebuie sa gasesti o metoda sa adormi natural. Iti sugerez sa opresti orice dispozitiv care te tine treaz inainte cu 1 ora poate chiar 2 inainte de culcare. Telefon, televizor, PC, tot. In felul asta, stand pe intuneric, poate doar la lumina calda a unei lampi sau ceva, melatonina se secreta mai usor si ti se induce mai repede starea de somn. Ar trebui sa adormi mult mai usor.
Nu este bine sa iei somnifere. Sa nu incerci asa ceva.
Somnul dat de somnifere este artificial si nu te odihneste de loc. Este un somn fara vise, foarte neplacut, cand te trezesti e ca si cum nu ai dormit.
Bea un pahar de lapte cald cam pe la ora 8 seara, vei adormi mai repede.
Hei! Citește ce scrie aici și pune în aplicare, cu siguranţă te va ajuta să adormi mai ușor : https://jysk.ro/blog/10-metode-de-adormi-mai-usor. Eu zic să nu te mai stresezi atât de mult, nu e sănătos. Alungă toate gândurile negative și doar investește timp în tine, pentru a vedea și rezultatele pozitive. Cu siguranţă vei lua capacitatea cu brio dacă asculţi sfatul meu. Multă baftă îţi doresc!?
CordovanRaul întreabă: