Poate vrei sa spui ca ai o problem cu lipsa cunostintelor generale si nu te poti exprima, fiindca nu ai un vocabular larg sau elevat.
In cazul asta, totul se poate rezolva cu ambitie, CITIND tot ce-ti pica in mana, in special foarte multa LITERATURA, fiindca de acolo inveti cuvinte noi, simple, sofisticate si chiar elevate.
Nu la cunoștințele generale mă refer ci la definițiile cuvintelor și înseamnă ele acelea nu le știu aproape deloc, am chiulit mult de la școală.
Nu-i nimic, nu-i niciodata timpul pierdut sa inveti, citind acum.
Buna. Eu nu inteleg la ce cuvinte te referi? Nu esti nascut in Romania? O limba o inveti vorbind-o si citind zilnic articole, carti, socializand cu persoane de acea nationalitate, etc.
Bună ziua, sunt născut în România însă am făcut doar 4 clase după care m-am mutat în Belgia și am făcut încă 4
Inteleg.Citeste orice prinzi si asculta videoclipuri pe Youtube despre diferit subiecte.Dai play si le poti lasa sa ruleze in fundal cat timp faci altceva.Cuvintele pe care nu le intelegi le cauti in dictionar sau pe telefon.Sunt si aplicatii pentru a-ti imbunatati vocabularul de limba romana.
Există dexonline.ro - cauți aici orice cuvânt îți vine în minte și găsești definiția.
În bara de sus la "Resurse" ai: cuvântul zilei, cuvântul lunii etc.
Poți arunca un ochi și pe acolo, din când în când, și să înveți câte ceva.
Cititul te-ar ajuta mult.
Ți-au dat sfaturi bune, dar ce cuvinte ți se pare că nu știi?
Majoritatea cuvintelor nu le știu
Presupun ca nu intelegi sensul cuvintelor, ce inseamna ele.
Cititul cat mai mult si folosirea dictionarului explicativ (DEX) te ajuta mult. Cand nu stii ceva sau ai dubii, deschide dictionarul.