| Danny1212 a întrebat:

Am o problema nu stiu cum sa dau de gustul lecturii, cum sa ma deprind sa citesc? Cina m-ajuta?

Răspuns Câştigător
| Furti a răspuns:

Cred ca pentru inceput ar trebui sa incepi cu ceva mai usor si sa nu te dai la romane serioase pentru ca s-ar putea sa nu fii pregatit sa faci fata lor si sa-ti piara cheful instantaneu avand in vedere ca esti la inceput.

Ti-as recomanda niste "feluri de mancare" insa nu stiu daca sunt pe gustul tau.
Daca vrei o carte care sa te motiveze sa citesti atunci iti recomand "Maini inzestrate" de Ben Carson.
Daca vrei o carte in care sa simti un val de emotii care se napusteste asupra ta atunci iti recomand "Fluturi" de Irina Binder.
Hmm... ma gandesc la o carte care sa-ti fure atentia inca de pe la inceput... ai putea incerca "Daca as ramane" de Gayle Forman.
Nu uita, pofta vine mancand!

5 răspunsuri:
| Neo12 a răspuns:

Păi să începi să citeşti cărţi despre lucruri care te interesează sau care-ţi plac, despre sentimente. Gen îţi place subiectul iubirii, începi şi citeşti cărţi despre iubire.
Poţi citi cărţi care să ilustreze imagini sau care să te facă să tragi diferite concluzii, să-ţi imaginezi ce se întâmplă cartea aia.
De exemplu nici mie nu prea-mi place să citesc, dar am început să citesc chiar mai mult decât eram obişnuită şi acum îmi place. Am nevoie de linişte să înţeleg ce citesc şi să mă concentrez acolo, altfel, degeaba citesc.

| anonim66231 a răspuns:

Eu mai citesc Jules Verne, încearcă si tu sunt cărți interesante

| HereToHelp123 a răspuns:

Ok.Nu toti avem "Gustul lecturii". Unora le place, altora nu. Daca nu iti place, chiar daca incerci sa citesti, nu poata sa-ti vina peste noapte.Trebuie sa simti cA" Bai, am chef sa citesc ceva".Eu spre exemplu niciodata, absolut niciodata, nu citesc ce mi se recomanda.Niciodata.Pentru ca fiecare are gusturile lui.Incearca sa iti dai seama in ce domeniu iti place sa afli informatii, despre ce ai vrea sa citesti...si apoi gaseste ceva in acel domeniu happyNumai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cititul pentru întâia dată e ca actul sexual: Mai dureros la început dar la final nu îl vei putea cuprinde în cuvinte la final (în sensul pozitiv al expresiei).
Vreau să-ţi spun să laşi la o parte părerile/opiniile unora de pe net asupra anumitor opere, nu-ţi mai planifica ce cărţi vei citi în viitorul apropiat care pare să nu mai vină şi nu mai fă tot felul de liste cu cărţile care la o primă vedere te-au impresionat. Vreau să-ţi spun să acţionezi.Lasă orice urmă de planificare pentru că, cu greu vei ajunge să mai citeşti o carte.Mergi mâine sau de ce nu acum la bilioteca, spune-i domniţei biliotecare să-ţi dea o carte despre o temă care îţi place şi te impresionează cu specificaţia că eşti la început de drum în această nouă îndeletnicire.
Acest gust al lecturii despre care mentionezi în întrebare va veni odată ce actionezi dar nu va veni aşa deodată cum poate îţi imaginezi ci pe parcurs. Evident trebuie să deţii şi ceva cultură generală pentru a putea încadra acţiunea într-o anumită epocă sau într-un anumit eveniment marcant acelei epoci; pentru a putea încadra opera într-un curent literar; pentru a şti cum a fost influenţată opera, de cine sau de ce.

În primul rând ar trebui să ştii cauzele pentru care citeşti. Când citeşti vocabularul tău devine mult mai larg, dobândeşti mai multe cunoştiinţe iar acestea din urmă sunt foarte importante. Cunoaşterea înseamnă putere iar istoria îşi va bate mereu joc de cei ce n-o cunosc.Vezi tu cu cât citeşti mai mult creierul tău devine mai flexibil şi vei putea să te joci în multe moduri cu informaţia pe care deja o deţii.Astfel îi vei putea face pe mulţi doar din cuvinte, vei comunica mult mai uşor şi bine chiar şi cu cei ce nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine şi de ce nu vei putea cuceri multe fete.Pentru că cititul e sexy!;)
Şi eu m-am identificat cândva în cazul tău dar am avut nevoie de acea scânteie care să-mi aprindă focul pentru această pasiunea.Nu a întârziat să vină şi aşa am făcut din citit un hobby.Nu citesc foarte multe cărţi cam 3-4 pe lună dar sunt presat şi de timp pentru că dau BAC-ul anul ăstă. :D Scânteia în cazul meu a fost muzica în special hip-hop-ul. Aşa ca-ţi voi lăsa acum la final nişte melodii care mă instigau la cultură.;) :

https://www.youtube.com/watch?v=t5CrL5pB5n4

https://www.youtube.com/watch?v=VAUk9SdOHo0

https://www.youtube.com/watch?v=vKzo4D2o0JQ

Cam atât. Mai aveam ceva de spus dar nu te mai plictisesc.Mai ştiam de asemenea şi alte melodii dar pe altă dată în cazul în care mai doreşti desigur.;)

Salutaaaare.

| Danny1212 explică:

Multumesc tuturora!