| Laura112deea a întrebat:

Salut TPU
Am revenit cu alta problema...
Am avut o discutie despre fata de care eram geloasa, si care avea rezultate mult mai avansate. Ea era mereu lidera clasei si cea mai frumoasa. Eu eram o pitica cu rezultate bune, si eram chiar sub ea. Dar lucrurile s-au schimbat in mai rau.
Nu ca eu n-as fi prietena cu ea. Dar eu stau si noaptea sa invat si incerc sa fiu ca si ea, dar nu pot. Ea mereu va fi cea mai buna. Eu eram in clasa a IV-a lidera, deoarece ea s-a mutat altundeva. Si eram cea mai apreciata, cea mai iubita, pana cand s-a intors anul viitor. Si normal ca ea a primit cele mai multe voturi, pentru lidera clasei.

Ei bine, ce s-a schimbat:
Eu ma inteleg cu ea. Mama mea stie multa franceza si m-a invatat si pe mine. Dar la franceza, tot ea e mai buna. A stiut absolut tot la tabla, si noi inca nu am invatat. Ea mai mult pentru simpatie castiga glorie, dar nu numai. Fiindca si calitatea invatarii ei este inalta. Eu pur si simplu nu pot fii ca ea.
Se intampla ca in fiecare zi sa se laude colegii mei in fata mea cu rezultatele EI. Si am senzatia ca fac asta doar ca ma faca pe mine sa imi ies din minti. Ca elevii de la mine din clasa spun:
" Laura a fost foarte buna, dar Rozi e ceva mai sus." (Rozi ii spunem noi)
" Anul trecut a fost lidera Laura, dar acum e Rozi."
"Laura, ai vazut ce bine invata Rozi?"
"Laura, Rozi are mai multi de 10 in carnet decat mine in catalog!"
"Ai facut-o dragut, Laura, dar Rozi a facut-o cea mai misto"

Si chiar imi ies din minti! Rozi e mereu perfecta, Rozi e mereu cu 10, de parca ea e mereu PERFECTA.
Si ii spun mamei tot ceea ce am eu pe suflet, dar uneori plang si intru in depresii urate din cauza asta.

CUM SA II SPUN MAMEI MELE?

Răspuns Câştigător
| Florenta16 a răspuns:

Te consumi degeaba efectiv. Nu inteleg ce trebuie sa iti pese tie de asa ceva. sa fie sanatoasa daca invata mai bine ca tine.Nu toata lumea exceleaza, si ar trebui sa intelegi ca intri in depresii pentru ca te consumi. Inceteaza cu chestiile astea. Acum ca acum, la scoala, dar cand vei avea serviciul tau ce vei mai face >... Spune-i mamei tale calm si gata.

0 răspunsuri: