| Doddy_Andrei_1995 a întrebat:

Am si eu nevoie de cateva pareri de la persoanele vorbitoare de limba germana cu privire la un mod bun si eficace de a invata aceasta limba. Momentan, fac pregatiri de germana de aproximativ o luna si jumatate insa, din cauza programului incarcat cu facultatea, nu am foarte mult timp disponibil pentru a invata limba si a o aprofunda. Apreciez daca imi recomandati diverse site-uri, aplicatii de telefon, mod de a invata, carti de gramatica, etc. Tin sa mentionez ca nivelul meu de pregatire este unul scazut, acesta reprezentand primul meu contact direct cu limba germana. Va multumesc anticipat si va doresc o seara buna!

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Te-as sfatui sa te inscrii la ceva cursuri live intensive, unde un ciclu dureaza cca 1-2 luni, iar dupa gradul 3 luat sa incepi sa vorbesti /corespondezi cu cineva.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Nu ar fi rau sa urmaresti si filme (subtitrate) in limba germana. Auzi dictia corecta si inveti expresiile lor.

| Doddy_Andrei_1995 explică (pentru sasa1sasa1sasa1):

Filmele sunt excluse datorita timpului liber foarte redus. In urma cu o luna am inceput sa ma uit la un serial ale carui episoade dureaza in medie 20 de minute si nu am timp nici pentru acelea.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru Doddy_Andrei_1995):

Inteleg. In cazul asta, nu te ajuta prea multe.
Nu stiu exact, dar sunt ceva cd-uri cu lectii audio. Ai putea sa le folosesti in timp ce mergi la facultate. E putin timp cistigat.

| Catabtr23 a răspuns:

Duolingo, o aplicatie pe Android

| Doddy_Andrei_1995 explică (pentru Catabtr23):

Aplicatia o folosesc de cateva luni, insa pot spune ca nu m-a ajutat foarte mult, in special din punct de vedere gramatical. Aplicatia este buna pentru aprofundarea si imbogatirea vocabularului. Caut mai degraba lectii si modele de exercitii care sa ma invete reguliile gramaticale, cel putin de baza, ale limbii.