Indicat ar fi sa transcrii fraza si sa o delimitezi pe foaia de examen, astfel posibil ca profesorul care va corecta sa tina cont de ea.
Asta a spus si profesoara mea.A spus ca trebuie sa copii pe foaia de examen fraza si apoi sa o delimitez (sa incercuiesc elementele de relatie, sa subliniez verbele si sa delimitez propozitiile). Insa problema mea era daca nu se considera ceva semn atunci cand subliniez, pentru ca am auzit multe pareri si sunt confuz. Unii spun ca se considera semn iar altii spun ca nu se considera si trebuie subliniat.
Bună!
NU ai voie să subliniezi/încercuieşti NIMIC decât dacă enunţul cere/precizează ( în mod explicit ) asta!
În caz contrar, se pot considera "semne distinctive" şi pot atrage ANULAREA lucrării
PREFERABIL să le rescrii şi să precizezi punctual ce reprezintă/la ce se referă...
Toate cele bune.
Sa zicem ca ai fraza : Se zice ca a stiut. Poti sa scrii pe foaia de examen asa : Se stie - propozitie principala
ca a stiut - subiectiva
si gata.Eu asa am scris la simulare si a fost bine.Acum depinde si ce fel de profesor corecteaza, fiecare corecteaza cum vrea el. Unii iti pot considera semn, altii nu.
BAFTA!
Fii sigur ca nu se considers ca fiind semn particular.Important e, ca atunci cand gresesti, sa tai cu o singura linie. Daca vei incepe sa murdaresti foaia cu fel de fel de semne, atunci da..acela va fi un semn particular.
Sa stii ca e logic ceea ce ai spus tu! Multumesc!
Dar daca tot ti-e frica, foloseste ciorna care ti-o da, si delimiteaza fraza pe ciorna.