| Arthurik a întrebat:

Salut TPU,am si eu o intrebare studenteasca,sunt din Republica Moldova si momentan invat intr-un colegiu din Romania, am de invatat 4 ani,am mari probleme cu matematica, daca spun mari >= sunt incapabil s-o inteleg si sunt 100 la 100 convins ca nu iau bacu. In RM la Liceu daca-ti alegi profilul uman dai la Romana,Engleza,Istorie/Geografie. Si acum am si eu o intrebare,pot cumva sa primesc diploma de la colegiu dar sa dau bacu in Romania fara ca sa ma transfer,este cumva posibil, accept orice raspuns real. Fara glume gen apuca-te sa inveti matematica sau fa meditatii (pentru mine sunt inutile). Mersi mult.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai si ce, nici in Romania nu dai matematica la bac daca faci un profil uman,

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

1. NU ai precizat la ce profil/specializare eşti acum, pentru ca să pot să-ţi spun din ce vei da BAC-ul!
Oricum, dacă eşti la Uman, atunci NU dai BAC la Matematică happy

2. Cu partea a 2-a a formulării tale, "m-ai băgat în ceaţă" sad
N-am înţeles exact ce doreai să întrebi.

Dacă studiezi în România, NU ai cum să primeşti "diploma de la colegiu" din Republica Moldova.

Dacă înţeleg bine, tu nu vrei să dai BAC-ul la Matematică happy
Depinde la ce profil/specializare eşti acum ( aşa cum explicam anterior )!
Dacă eşti la un profil/o specializare la care se dă BAC-ul la Matematică, atunci nu ai cum să "scapi" de el decât dacă te transferi la alt liceu cu profil de Uman ( specializare de Filologie/Ştiinţe socliale )...

Toate cele bune.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Dacă nu-ţi "iei" BAC-ul, NU primeşti nici un fel de "Diplomă"!
Primeşti o ADEVERINŢĂ ( o amărâtă de foaie ) pe care se precizează că ai absolvit 12 clase la liceul/profilul/specializarea "X" laughing

Evident, nici un angajator NU o bagă în seamă sad
Şi NU poţi să te înscrii la o facultate până nu promovezi BAC-ul!