Pai invata engleza FOARTE bine, da un examen Cambridge avansat (CAE)pe care sa il iei(nu e greu, am colegi care l-au luat din clasa a11-a),participa la concursuri si olimpiade scolare(de preferat sa ajungi la o faza cat mai mare gen nationala), implica-te in diverse proiecte si invata sa ai note foarte mari pe tot parcursul scolii generale si a liceului.
Participa la olimpiadele de biologie si chimie si incearca sa iei aurul la olimpiadele internationale. Asta daca vrei bursa ( nici asa nu ai una completa dar mai reduci un pic din cheltuieli ). Din cate am citit la ei pe site, un an de facultate costa aproximativ 73000$, cu tot cu cazare in campus, carti si ce-ti mai trebuie pe acolo. Trebuie sa trimiti un eseu ( in engleza, normal, deci in primul rand trebuie sa inveti bine engleza ), sa ai recomandari, experienta in domeniul sanitar ( implica-te ca voluntar la Crucea Rosie, de exemplu ), activitati extrascolare si un test ( Medical College Admission Test ), care este obligatoriu pentru a putea intra la Harvard. Cum te pregatesti pentru acel test? Il comanzi de aici: https://members.aamc.org/......cPage.aspx ( este 30$ in momentul de fata ) si incepi sa inveti. Examenul probabil il dai in America. Prin urmare, iti trebuie multi bani, daruire si ambitie. Daca le ai pe toate, ai toate sansele sa ajungi studentul lor. Bafta!
E destul de greu, dar e bine ca te gandesti de la varsta asta la viitor, ai foarte multe de invatat pana ajungi acolo si cand o sa ajungi acolo o sa ai si mai multe. Informatii gaseti pe siteul lor: http://hms.harvard.edu/hms/home.asp Bafta, sper sa reusesti
Vezi ca Harvard este...ei bine, in afara de faptul ca este privata este si cea mai prestigioasa universitate din lume. Costul unui an scolar este de 47.500 dolari, plus banii tai de buzunar pe parcursul anului cat stai acolo.
Exista un program numit financial aid, adica universitatea plateste toate costurile asta numai daca provii dintr-un mediu care nu si le poate permite si daca ai luat bursa. Deci trebuie sa fii foarte destept, sa ai note numai 10 pe linie, sa participi la fiecare olimpiada la care poti si sa iei premii, sa te implici in activitati extrascolare, organizatii de studenti ...cat mai multe!
Iar la Harvard selectivitatea este foarte inalta. Numai 30% din cei care aplica acolo sunt acceptati! Va trebuie sa programezi un interviu sau sa le trimiti un eseu despre de ce vrei acolo.
Ce trebuie sa faci?
1.Ei cauta pe cineva care stie ce vrea de la viata.Ia parte la cat mai multe activitati extrascolare.
2.Eseul. Scrie despre ceea ce stii, despre ceva ce ti-a schimbat felul de a privi viata, despre ceva ce te-a insiprat sa vii la Harvard. Nu copia nimic de pe net. eseul trebuie sa te reprezinte PE TINE.
3.Notele. Inafara de notele de la liceu trebuie sa dai niste teste SAT(mate, engleza, fizica etc ) si TOEFL (sa vada cata engleza stii pentru ca esti student international) si iti trebuie un punctaj destul de mare. Cauta pe google si o sa vezi unde poti da aceste teste in Romania.
4.Interviul.Trebuie sa fii respectos si sa arati interes in scoala Harvard, nu renumele pe care il are! Astia care iau interviurile au vazut mii de persoane la fel de destepte si cu aceleasi activitati ca tine, asa ca FII UNIC! Ei cauta pe cineva care o sa aiba succes in viata.
Nu trebuie sa înveţi foarte bine şi nici neapărat sa fi olimpic naţional (ceea ce n.ar pica chiar rău) şi dacă vrei sa aplici la Harvard îţi trebuie sat-urile şi examenul toefl, examenul cambridge n.are nici o relevanța pe plaiurile americane, exceptand la doua-trei facultăţi care nu.s de mare minune. Trebuie sa ai media peste 9, o medie de 9 e buna, una peste 9.50 e excelentă. Trebuie sa faci mult voluntariat şi sa participi la diverse concursuri şi cine ştie? Încearcă. Scuze intarzierea. Mult noroc
PinkPanther deja m-am informat de pe siteul lor dar mi-am facut "capu calendar" As vrea sa imi spui detaliat pe romana ce imi trebuie! In plus vreau sa ma pregatesc de acum cum as putea!
anonim_4396 întreabă: