Daca esti bun sau foarte bun, orice meserie este buna si in RO.
Daca faci o scoala doar pe baza ca sar cistiga ceva bani buni si de meserie nu-ti pasa, ori esti slab, sau mediocru, atunci orienteazate catre ceva la care sa te pricepi.
In RO ce am vazut oameni merg la scoali nu bazindu-se pe ce stiu, pe ce le place, se bazeaza, ori cauta ascoli care sa le asigure dupa bani, citi mai multi bani cu atit mai bin, indiferent ca vor stii ceva sa nu.
Cunosc f multi si pe aici la fel, am vazut useri care intreaba chestia asta unde se cistiga mai multi bani acolo ar dori sa mearga sa faca scoala.
De aia nivelul in toate domeniile in RO este slav sau f slab, pentru ca toti alearga dupa bani, nu-i nimeni curios de meserie sa faca ceva din placre in primul rind, apoi si pentru bani.
E o meserie foarte ravnita pentru ca e extrem de banoasa. Dar facultatea dureaza 6 ani, e foarte grea si nu e o meserie foarte placuta. Adica gandeste-te sa stai toata ziua cu mana in gura oamenilor. Faci bani, dar....ai putea?
Si e si chestia ca trebuie sa gasesti un job, dar nu sunt multe clinici care angajeaza si poate va trebui sa-ti faci cabinetul tau si asta presupune o investitie foarte mare. De obicei cei care se duc la medicina dentara sunt copii de doctori sau au deja multi bani sau au deja cunostinte care ii pot angaja.
Mai e si varianta cu rezidentiatul. Dupa facultate esti medic si poti profesa fara probleme dar cei care nu isi gasesc job aleg sa dea examenul de rezidentiat (care e extrem de greu) si daca iau nota buna au post asigurat pentru urmatorii 4-5 ani sau cati or fi timp in care se specializeaza pe o anumita ramura a stomatoligiei
Faci 4 ani și da in România stomatologii se castiga foarte bine! Dacă vrei sa câștigi bine in străinătate cea mai bine cotata țară pentru medici este Germania urmata de Olanda și Suedia! Ar mai fi și Marea Britanie și Elveția! Multa bafta!
Pe site la UMF Cluj și Tg. Mures la studii de licență Stomatologie apar 6 ani nu 4! Asa am știut și eu! Sa fie oare 4 + 2 de Master?
Normal ca merita! 4 ani la Stomatologie din câte știu fata de 6 la medicina! Dacă faci apoi cursuri și specializări pe chirurgie dentara sau chestii de estetica! Deși în România igiena dentara lasă de dorit tot mai mulți străini sau romani care lucrează în afara vin în tara sa își refacă dantura la preturi mai mici ca în vest!
Rectific! Pe UMF Cluj și Tg.Mures la Stomatologie studii licență tot 6 ani apar!