| Kalone a întrebat:

Salut TPU!
Am terminat liceul anul trecut in Romania, si am luat bacul cu media 7.3

Din anumite motive, as prefera sa ma mut in UK, sa aplic la o scoala, sa aplic apoi pentru viza si sa incep sa studiez aici.

Planul meu e sa dau la drept, dar nu stiu exact cum functioneaza sistemul educational aici. Din cate am inteles trebuie intai sa termin un colegiu pentru un ''undergraduate degree'', apoi pot merge la o scoala de specialitate (spre exemplu drept)

E cineva care a plecat din Romania sa studieze aici, care stie cum merge treaba si si-ar sacrifica o ora doua din timp sa ma ajute cu cateva informatii? multumesc anticipat!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai nu poti sa te muti in UK fara viza, indiferent ca-i de studii, munca sau permanenta.
Intai te interesezi daca esti eligibil sa faci studii acolo, daca ai deja luat testul de limba engleza IELTS sau Cambridge si apoi vezi cat este de platit pe an pentru a studia si locuii in UK, pe toata perioada scolarizarii.
Am inteles ca-i foarte scump sa inchiriezi acolo si sa-ti platesti scolarizarea.

PS Ce ai facut cu Academia militara anul trecut? Nu ai fost acceptat, sau ai picat examenele?

| Kalone explică (pentru Violleta2022):

Funny thing is, am trecut psihologicul si testul fizic, si nu am fost programati la examenul medical. niciunul din cei care ne-am inscris. Si cand am sunat sa intrebam ce se intampla ne-au zis ca trebuia sa ne programam singuri ( pe site-ul mapn scria clar ca de la centru te programeaza ) si nu am mai avut timp.

Cat despre mutat in UK, stiu ca nu poti, de-aia am zis ca vreau intai sa aplic la o scoala, pentru ca ai nevoie sa fii acceptat de o scoala inainte sa aplici pentru viza, si aplicatia pentru viza trebuie facuta cu 6 luni inainte sa incepi, deci e cam urgent

| Violleta2022 a răspuns (pentru Kalone):

Pai nu aveai doar testul psihologi de facut, aveai vreo 10 medici de vizita si vreo 20 de analize de facut, la departamente medicale precum: dermatologie, ORL, Oftalmologie, neurologie, ortopedie, psiholigie, plamani, boli infectioase, analize de sange complete samd, pana completai toata fisa medicala si cu acea fisa mergeai personal sa o depui la Comisia medicala din incinta Academiei Militare si acolo te programau ei.
Dupa cum vezi, tu nu ai facut nici macar analizele cerute la academie, de aceea ai ratat sa intri la comisie si sa fii acceptat la academie.

Uite aici legea si FISA MEDICALA care trebuia completata de toti medicii din departmentele cerute de lege:

https://lege5.ro/......structiuni

Din cate am vorbit cu elevi din alte judete, ei au fost programati de centru si au facut la spital toate analizele pe care le-ai mentionat tu, dar detaliul principal este ca AU FOST PROGRAMATI DE CATRE CENTRU, in fine, e irelevant acum, intrebarea mea era alta.

Si tu de e\ce nu ai fost la spital sa faci toate analizele asa cum au facut ceilalti?
Ca programarea la comisia medicala a fost DUPA ce au facut toate analizele si controlalele medicale, nu inainte.
Vezi tu, tie iti scapa cele mai elementare si importante elemente ca sa faci ceva in viata si daca nu pui mana sa te interesezi personal si din timp, ratezi niste oportunitati in viata.

Acum, ca sa mergi sa studiezi afara ai nevoie de multe chestii care trebuie a le pregatesti: testul de limba trebia deja luat ca s ate poti inscrie la vreo scoala... dar mai sunt sustinerea anumitor examene, fiindca cu media 7 nu esti eligil pentru colegii sau facultate.
Eu zic sa pui mana pe telefon si sa suni direct in UK la scolile care te intereseaza, ca sa afli clar ce documente ai nevoie si cand este termenul in care te poti prezenta acolo si extremd e important adac esti eligibil.

N-as mai fi raspuns dar in momentul in care am vazut c-ai zis ''nu pui mana sa te interesezi'' m-am aprins.
Ti-am explicat de 3 ori, colegii din alte judete care au facut analizele respective, au fost sunati INAINTE, si anuntati pe ce data sa vina sa faca respectivele analize si examene medicale.
Daca vrei sa-ti fac si o schema ca la oamenii mai putini dezvoltati, a fost cam asa:
1-Apelul de la centrul militar, si programarea la analize
2-Prezentarea lor la analizele respective.

E ultima oara cand incerc sa-ti explic. Dupa ce am trecut testul fizic si psihologic, era datoria centrului militar ( dupa spusele site-ului MapN ) sa te programeze la acele analize si sa te sune sa-ti spuna cand sa te duci, ceea ce in cazul meu si al colegilor mei nu s-a intamplat. Iar cand am sunat NOI ( ca tot zici ca nu ma interesez ) Ni s-a spus ca trebuie sa ne programam noi ( fals, pur si simplu uitase ) si ramasesem cu 2 zile inainte de incheierea ferestrei de depunere a dosarelor, timp in care doar unul din noi a reusit sa-si faca programare si sa mearga la acele analize.
Te-am lamurit destul?

Intamplarea face sa am o cunsostinta care a trecut prin procedeul asta si a facut analizele si consultatiile de pe fisa intai, apoi a mers la centrul MAPN unde a fost programat de ei pentru Comisia medicala.
Constat ca inca nu esti capabil sa pricepi ca ai pierdut prin ignoranta si nepasare ta.

| xRaduC a răspuns:

Intreaba redditorii. Ei stiu mai multe despre asta. Eventual cauta inainte, posibil sa mai fi intrebat cineva deja.