| Scorpio27 a întrebat:

Aș avea o întrebare referitor la sistemul de învățământ din România. Eu sunt din Moldova și am terminat acum clasa a noua ( la noi clasa a noua e ca și la voi a opta, gen in a noua susținem examenele și terminam gimnaziul ). Vara aceasta voi pleca in America timp de un an ca sa studiez acolo (am câștigat un concurs) și apoi revin in Moldova ca sa dau diferența din clasa a zecea ca sa nu repet un an și vreau sa ma duc după clasa a zecea in România. E posibil așa ceva? Sper ca ați înțeles întrebarea mea. Mulțumesc anticipat ☺️

2 răspunsuri:
| Dragonisgaby a răspuns:

No din cate am inteles eu tu faci clasa a 9-a in America si continui in Moldova cu a 10-a si dupa vrei sa continui in Romania direct cu clasa a 11-a. Asta depinde numai de profilul liceului pe care il vei alege aici, in Romania. Pentru ca o sa trebuiasca sa ti se echivaleze clasele a 9-a si a 10-a. Tu daca mergi spre exemplu pe un profil mate-info, nu cred ca ti se echivaleaza cei doi ani la un liceu cu profil filologie. E foarte aiurea treaba la tine... cel mai probabil trebuie sa iei legatura cu cineva specializat. Nu stiu daca te-am ajutat, dar sper ca o sa te descurcihappy

| Scorpio27 explică (pentru Dragonisgaby):

Mai exact - am terminat in Moldova a noua și in America fac a zecea, după vin in Moldova ca sa dau diferența de a zecea si vreau sa ma duc in a unsprezecea in România. Mersi mult pentru răspuns, o sa văd pana la urma ce fac