Buna! Cel mai bine e sa te apuci de invatat cand esti odihnit, daca nu ai chef si esti obosit, nu vei memora nimic. Pune telefonul in alta camera pentru a nu te tenta sa-l folosesti din 5 in 5 minute sa vezi daca ti-a dat cineva mesaj sau ai o notificare noua.Stabileste in fiecare zi o ora sau doua ore sau cat doresti tu de invatat si respecta-le, poti sa faci si pauze in care sa mananci ceva si sa bei.Gandeste-te ca daca esti concentrat termini mai repede decat daca esti super plictisit si stai sa te uiti pe pereti si apoi ca rasplata iesi pe afara si cumpara-ti o inghetata sau ceva de genu si petrece timp cu prietenii.Nu trebuie nici sa inveti toata ziua, te obosesti. Poti sa-ti subliniezi cu un pix colorat ideile principale si notiunile cele mai importante pentru a le vedea mai bine si pentru a le memora mai usor.Scrie frumos si ordonat ca sa intelegi mai usor cand te uiti peste caiet.Cam astea sunt sfaturile mele, mult succes!
Incearca sa scrii ceea ce trebuie sa inveti. Cauta-ti un mediu linistit, poate chiar undeva in natura. Sau ascultand si muzica linistitoare.
Depinde de memoria ta. Unii au o memorie vizuală mai bună şi dacă scriu ce vor să înveţe reţin mai uşor, iar alţii au o memorie auditivă şi reţin mai bine ceea ce aud.
Eu am facut un test pe internet si mi-a iesit ca invat pe toate stilurile(si auditiv si vizual)...Deeci...cateva sfaturi pentru stilul vizual?
MinionLover întreabă: