| DirtyCow a întrebat:

As vrea sa imi ziceti cum se invata la mate? Deoarece am 5, 4, 3,3 si 4 in teza si doamna profesoara mi-a zis ca am o sansa sa nu raman repetent si acela e sa invat la mate. As vrea sa ma ajutati sa imi dau seama cum se invata la mate?

Daca stiti un site ok pentru asta sa mi-l dati.

Faza este ca lu-am numai 10 la mate si rar un 9, dar de anul asta cand a venit alta profa nu mai inteleg nimic.

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| ռօCօოოεռէ a răspuns:

Ar trebui sa inveti teoria mai intai, altfel nu poti. E ca si cum ai avea un aparat fara instructiuni de utilizare.

5 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Dacă zici că în anii precedenți aveai note bune iar de anul acesta ai început să ai note slabe, cauzele ar putea fi două:
a) în clasele a V-a și a VI-a ai avut un profesor slab și deloc pretențios și la care luai acele note mai mult pe neștiință.
Sau, profesorul era bun, tu erai foarte bun și luai notele pe merit.
b) Notele slabe de acum pot fi consecința primei situații de anul trecut, în situația în care noul profesor e și foarte priceput dar și foarte exigent și tu nu mai poți face față pretențiilor sale.
Din acest an nu s-a consumat decît un semestru.
În această vacanță ia manualele din clasele a V-a și a VI-a și vezi, la modul foarte sincer față de tine însuți, cît știi cu adevărat din aceste două clase.
Dacă totuși știi bine, se cheamă că numai din materia de clasa a VII-a ai lacune. Ia manualul, treci pagină cu pagină prin toată teoria ( la algebră și geometrie), fă multe exerciții și vezi cam cum te prezinți după această muncă serioasă.
În orice caz, toată această vacanță uiți de orice altceva și fă cca.8 - 10 ore de matematică pe zi.
Îți strici o vacanță dar poate salvezi un an.
Acum cînd încă nu e prea tîrziu.
Dacă încerci să păcălești acest an ( deși nu cred că te va lăsa această nouă profesoară) vei avea și mai mari necazuri în viitorii ani.

| DirtyCow explică (pentru corolav):

Ai dreptate, o sa incerc ce ai zis, si daca chiar merge ai o funda mare si frumoasa

| corolav a răspuns:

Răspunsul meu a fost unul bun și demn de a fi luat în seamă.
Dacă, pînă peste o lună, tu ești tot cu note mici va fi vina mea?

| Gizăz a răspuns:

Nu ai spus ce clasă eşti. Dacă eşti la liceu cel mai simplu e să te muţi la o clasă cu profil filologic. Scapi de mate în a XI-a şi a XII-a. Nici Bacul nu va mai fi obligatoriu la mate. Matematica nu e pentru toţi. Dacă nu o pricepi, aia e cea mai simplă soluţie. Deşi cu "lu-am" ăla nici româna nu ştiu cât îţi prieşte. laughing

| DirtyCow explică:

Sunt clasa a7-a