Deci eu l-am intrebat pe tata a zis ca era mai bine pentru ca multi oameni avea un loc de munca stabil atunci nu ca in ziua de azi dar era si cam nasol pentru ca iti dadea uneori mancare cu ratai trebuie sa stai la unele cozi.Cand zic mancare cu ratia nu te gandi ca nu le dadea asa cu portia da nu era ca in zilele noastre uni sa moara de foame altii nu.Plus ca zicea ca atunci nu existau atatia hotii etc... Sper ca te-am ajutata daca mai ai nevoie de ceva lasa mesaj ca mai intreb.Bafta:*.
Multumesc pentru raspuns dar despre ce mi-ai spus stiam si eu in mare parte am nevoie de exemple de situati in care nu puteau spune ce gandesc, au trebuit sa faca lucruri impotriva vointei lor, au trebuit sa aplice o masura gresita, desi stiau ca are consecinte grave si ca au trebuit sa participe la cultul personalitatii Dar oricum Funda pentru ca ai incercat sa ma ajutiMultumesc:*
Pai pe timpul lu Ceausescu nu aveau voie sa faca religie la scoala si multi au protestat se si stie ca pe timpul comunismului sau daramat foarte multe Biserici uni oameni insa continuau sa se inchine cand treceau pe lanaga Biserici cu riscu de ai baga la puscarie.Erau obligatii sa se duca la vot la mine de exemplu se duce bunicu cu toate buletinele de vot si a lu mamaie si a mamei si aia de acolo nu zicea nimci important era sa se prezinte la vot cu buletinu ca sa castige tot presedintele respectiv.Sau unii aveau ratii la mancare si dadea spaga la vanzatorii de atunci ca sa le pastreze mai multa si daca erau prinsi erau bagati la inchisoare...
Curiosul999 întreabă: