| oxocle a întrebat:

Salut, TPU!
Astazi am fost sa ma inscriu la liceu, cu dosarul si cu restul (am 15 ani )
Acolo erau 3 doamne profesoare. Cand am intrat, am salutat cu "Buna Ziua!", iar cand am plecat am salutat cu "La Revedere"
Mama spune ca nu trebuia sa spun La revedere! la plecare, deoarece sunt intr-o institutie, cu persoane "importante" etc.
Este bine? Imi puteti spune niste formule de salut ( intampinare, plecare ) si cazuri in care se folosesc?

Răspuns Câştigător
| RainOfColors a răspuns:

Da, intr-adevar, daca este sa te iei dupa regulile de bune maniere, la plecare nu poti spune "la revedere" decat prietenilor/persoanelor cat de cat apropiate.
Persoanelor "importante", cum le spui tu, li te poti adresa prin : "Buna ziua!", "Buna seara" (in caz ca este seara), "O zi buna", "Sa aveti o zi buna", "O seara buna" etc.
Formule de intampinare (pentru persoane "importante") : Buna ziua, Sarut mana, bine ati venit, buna dimineata, buna seara etc.
Sper ca te-am ajutat

2 răspunsuri:
| Oliveoo a răspuns:

Mi se pare ca nu ai gresit cu nimic spunandu-le la revedere, puteai la fel de bine sa le spui sa aveti o zi buna sau buna ziua.

| MadaAmy a răspuns:

La intampinare: "Buna Ziua!", "Sarut mana"(doar la femei)
La plecare: "Sa aveti o zi buna", se poate zice si "Buna ziua" sau "buna seara"(in caz de este deja seara)