Nu exista prevazut expres un asemenea drept al elevului, doar dreptul la o evaluare obiectivă şi corectă.
Pentru a vedea drepturile elevului citeste Statutul elevului, il gasesti pe internet si trebuie sa fie afisat si la scoala ta.
Sa fi sanctionat pentru caiet inseamna sa iei nota mica pentru ca nu ai caietul complet cu lectiile predate, si nu este interzis, doar ca nu e conform cu pedagogia moderna. Dar tu vei fi sanctionata pentru altceva; pentru ca refuzi sa iti procuri uneltele necesare; pai ce faci, mergi la vanatoare fara pusca? De caietul ala e nevoie, special de geografie probabil, ala sa il iei, chiar de te-ar costa importanta suma de cinci lei.
Nu, ma refer eu am caiet dictando mic si am scris gata 15 pagini, iar profesoara mi-a zis ca daca nu vin maine cu caiet studentesc cu toate lectiile transcrise pe el imi pune 2 caci vrea ea ca sa scriem pe caiet studentesc
Stiu, nu am spus bine. Eu am caiet mic si am scris gata vreo 15 pagini iar profesoara vrea caiet mare si mi-a zis ca daca nu vin maine cu caiet mare si cu totul transcris imi pune 2, asta e
Este cam incompetenta; este si de moda veche. Poate avea insa astfel de pretentii, mai bine nu te pune cu toti prostii; ia caiet, scrie 15pg si asta e. Eu am fost lasat chiar corigent pentru caiet; profesoara nu voia sa imi puna nota decat pe caiet; dar macar era la romana, nu la geografie.
Vreau sa iti spun ca o situatrie ca asta nu ai intalnit; sa copieze toti de la tine si tu sa ramai corijent.
Bună! Profesoara ta are ea ceva în minte dacă îți cere un asemenea caiet. Probabil că are structurată schema lecției astfel încât să încapă pe o pagină de caiet studențesc, eventual împreună cu un desen/hartă. Când înveți, ai lecția pe o singură pagină, ai o vedere de ansamblu asupra ei și reții mai ușor. Cumpără caietul acela, te rog!
alexandrahvf întreabă: