Bună!
Din Programa de BAC se exceptează ( "se scot afară" ) conţinuturile menţionate în Programa de Simulare!
Ce rămâne, trebuie să înveţi pentru Simulare :)
Simularea se dă din materia care TREBUIE s-o faceţi până în martie ( la început ) şi este menţionată în Programă!
Subiectele TREBUIE să aibă structura celor de BAC, dar să conţină DOAR materia din clasele 9-11/12 ( până la începutul lui martie ).
Vezi Programa pentru Simulare la linkul :
edu.ro/index.php?module=uploads&func=download&fileId=18806
Poţi primi un text din ORICE autor ( nu doar cei canonici ) la categoria "texte literare la prima vedere"!
"NOTĂ: Conform programei şcolare în vigoare, examenul de bacalaureat nu implică studiul monografic al scriitorilor canonici, ci studierea a cel puţin unui text din opera acestora.
Textele literare la prima vedere pot aparţine atât autorilor canonici, cât şi altor autori studiaţi.
Pentru proba scrisă, elevii trebuie să studieze în mod aprofundat cel puţin numărul minim de texte prevăzute în programa şcolară, aparţinând autorilor canonici sau prozei narative, poeziei sau dramaturgiei româneşti, despre care să poată redacta un eseu structurat, un eseu liber sau un eseu argumentativ, în care să aplice conceptele de istorie şi teorie literară (perioade, curente literare/culturale, elemente de analiză tematică, structurală şi stilistică) menţionate în prezenta programă.
Tematica studiilor de caz şi a dezbaterilor din programele şcolare, regăsită în programa de examen, poate fi valorificată în cadrul probelor orale şi scrise, prin solicitarea argumentării unor opinii sau judecăţi de valoare pe marginea acestora." - SURSA = Programa de la Română - vezi linkul :
http://www.legex.ro/Ordin-4923-2013-129052.aspx
http://www.avocatnet.ro/......-2014.html
* pag. 4-5 de la linkul
http://lege5.ro/......ional-2014
"Pentru proba scrisă, elevii trebuie să studieze în mod aprofundat cel puţin numărul minim de texte prevăzute în programa şcolară, aparţinând autorilor canonici sau prozei narative, poeziei sau dramaturgiei româneşti, despre care să poată redacta un eseu structurat, un eseu liber sau un eseu argumentativ"!
Deci, TREBUIE să ŞTI textele prevăzute în programa şcolară ( cls. 9-12 ) atât pentru autorii canonici, cât şi pentru ALŢI autori ai "prozei narative, poeziei sau dramaturgiei româneşti"!
Vezi şi programele şcolare în vigoare la linkul :
http://programe.ise.ro/......20IX-a.pdf
http://programe.ise.ro/......%20X-a.pdf
http://programe.ise.ro/......0XII-a.pdf
Toate cele bune.
Rata la bariera! de mine.
Sa se extraga cel putin un substantiv comun din text si sa il decline.
sau mai am o idee: intreaba-o pe mama Caramida sa iti ghiceasca in cafea si sa te pazeasca de argintul viu care intra in voi atunci cand vreti sa deschideti gura si nu puteti transmite nimic cu adevarat. Incepeti frazele cu deci, sincer si alte stereotipe tampite pe care le culegeti de pe fb.
Sper ca ti-am fost de folos. E trist ca vine din spate o generatie de inculti si nepregatiti pentru viata.
Mananca bibliografia si o sa faci si la bac si la simulare si la ce vrei tu.
Poti gasi aici http://www.romaniatv.net/......29598.html niste subiecte cu tot cu bareme, care cred ca iti vor fi de ajutor.
Bi13729bsc întreabă:
Adi1987 întreabă: