| koji567 a întrebat:

Ca tot a avut loc Evaluarea Nationala zilele astea...Ati auzit de cazuri de persoane care sa isi aranjeze examenele(cica pentru asta s-ar fi introdus corectarea in alte judete, desi nu ii vad eficienta.)? Daca da, povestiti cum credeti/stiti ca au reusit sa si le aranjeze si in ce an a fost asta.(nu ma refer la cei care au copiat in timpul examenului si au luat 1, ci la cei care au obtinut notele pe care le-au obtinut prin "metode alternative")

8 răspunsuri:
| anamariarot a răspuns:

Acum că sunt camere, că se corectează în alte județe, scad considerabil șansele de a-și aranja niște note bune... Acum 6-7 ani(când nu erau camere de supraveghere la EN), la mine în școală era un băiat în stare de corijență la matematică, iar la celelalte discipline era pe linia de plutire(5-6-7). În examen a luat note peste 9, note mai bune decât colegii lui care erau premianți. Cred că e ceva putred la mijloc laughing

| koji567 explică (pentru anamariarot):

Eu ma refer la aranjatul de dupa, gen se duc si isi refac tezele si le baga in locul celor initiale, sau afla subiectele dinainte.(nu stiu daca asa se procedeaza dar banuiesc laughing) chestia aia ca se trag subiectele fix in ziua examenului nu stiu cat de credibila e)

| anamariarot a răspuns (pentru koji567):

Subiectele chiar se extrag în ziua examenului, tocmai din cauza menționată de tine. Am auzit de „răsplata" anumitor profesori care rezolvau tezele elevilor și le erau date rezolvările odată cu subiectele/ciornele, însă de refăcutul tezelor n-am auzit. Dacă acum, în 2017, cineva ar vrea să-și refacă teza, chiar dacă ar ști în ce județ se corectează, ar avea nevoie pe lucrarea aceea de semnăturile supraveghetorilor din sala în care a stat, de ștampila institutului unde a susținut examenul și de semnătura președintelui comisiei. Probabil cu pile undeva sus, s-ar putea, dar șansele sunt minime, iar mie mi se pare destul de greu să reușească.

Si nu se vede pe camera ca primesc rezolvarile, in cazul mentionat de tine? Nu sesizeaza nimeni aceste aspecte? Gen daca esti fiu/fiica de profesori, nu s-ar putea realiza situatia mentionata de mine?

De asemenea, de unde poti avea certitudinea ca INTR-ADEVAR subiectele se extrag in ziua examenului? Ca doar banuiesc ca nu ii verifica nimeni pe profesori cand le-au extras, sau au jandarmii langa ei tot timpul cand se desfasoara EN? laughing)

| anamariarot a răspuns (pentru koji567):

Păi de la minister se extrag subiectele de dimineață, sunt trimise la inspectoratul județean care le direcționează către fiecare școală. Îți dai seama că nu poți avea certitudinea, dar eu înclin să cred că așa e.
De exemplu, dacă primește cineva rezolvările, poate fi strecurată foaia între subiect și ciornă, pot fi rezolvările scrise doar pe o parte, mă rog, să nu se vadă laughing

| Notmyaccount a răspuns:

Pai cand evaluarile erau corectate in acelasi judet in care se si scriau, existau cativa elevi care se cunosteau ( nu neaparat in mod direct) cu cel putin un profrsor din comisia, care corecta. Si atunci chiar era o problema cu semnele pe lucrare pentru ca asa reusea profesorul sa recunoasca lucrarea respectivului elev. Bineinteles ca toate astea se faceau in schimbul unor sume frumoase. ( Stiu o poveste, ca in urma cu lulti ani, o profa si-ar fi uitat agenda in masina unui parinte de-al unui copil. Cand acesta si a aruncat ochii in agenda a vazut ca erau scrise numele unor elevi si in dreptul acestora sume de bani. Destul de mari oentru acele vremuri). Se faceau multe lucruri murdare, inclusiv in timpul examenului, anumiti elevi cu pile erau ajutati de catre profesori. Stiu povesti in care supraveghetorii lasau elevii cu cartile deschise pe banca. O faza foarte tare mi-a povestit o o profesoara: Cu ani in urma intr o clasa supraveghetoarele lasau elevii sa copieze. Atunci singura forma de control erau brigăzile, care intrau in scoala si in clase neanuntat. Si aveau o intelegere profesorii intre ei: profa de pe hol batea de doua ori cu tocul in podea cand brigada era pe hol, ca supraveghetoarele sa poata anunta copiii sa ascunda cartile. Si multe multe alte lucruri...

| gardianuf a răspuns:

Da in ziua de azi poti sa cumperi orice, sistemul nostru este cel mai corupt din uniunea europeana, imi pare rau pentru cei care invata sad