Etna nici nu se afla in Africa se ala in Europa adica in coasta de vest a Insulei Sicilia si are 3500 de ani si are in zilele noastre inaltimea de 3350 m dar se poate schimmba in timp.
In secolul nostru cea mai spectaculoasa eruptie a avut loc in 2002-2003 cand Etna a aruncat in aer o coloana de cenusa imensa ce s-ar fi putut vedea si din spatiu cu mare usurinta la fel si din Libia aflata de cealalta parte a Marii Mediterane. Ultima eruptie a fost in 2007.
Iar cea mai dramatica eruptie a fost in 1669 care a durat cam trei luni(11 martie-15 iulie) lava a inghitit numeroase asezarii omenesti, pe o raza de cativa kilometri ajungand pana la mare. Se estimeaza ca atunci vulcanul a pravalit 830.000.000 m3(metri cubi).
Iar are 5896.
Scuze ca nu ti-am dat multe informati despre vulcanul KIlimanjaro dar ti-am zis despre Etna.Tu decizi daca merit funda+2 voturi. Succes.
Etna nu se afla in Africa, ci in Europa(Italia, Sicilia). Deci prin excludere ajungem la KIlimanjaro care are 5896
Cred ca ai vazut la acea revista terramagazin, nu? sau ma insel, eu cred ca este KIlimanjaro care are 5896, sper ca te-am ajutat
Nu, nu in revista Terramagazin am citit din alta si am tinut minte
Nu prea cred ca acum am revista in fata si e exact aceaasi intrebare nu mai minti!
OctavianDanielMaria întreabă: