| I99 a întrebat:

Ce ar fi mai bine sa aleg, Informatica sau Medicina? Pe de o parte, parca nu m-aș vedea stând 8 ore fără întrerupere in fata calculatorului,deși se câștiga foarte bine,iar pe de alta parte,la medicina îmi plac foarte mult chimia și biologia și sa ajut oamenii,dar mi-e teama sa nu idealizez prea mult visul meu de a fi doctor. Având in vedere cele spuse mai sus, ce m-ați sfătui sa aleg?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fa-te medic veterinar.
Responsabilitate minima, castig bun, te poti stabili si faci cabinet fie la oras, fie la tara.
Nu te plafonezi si nu-ti arzi neuronii in 10-15 ani, nu trebuie sa inveti limbaje noi de programare tot timpul, etc.
Informaticieni sunt deja multi, fiindca "e la moda". Medici veterinari sunt putini si cautati.

| Adry05 a răspuns:

Eu cred ca tu spre alt domeniu tinzi altfel n-ai avea indoieli in ceea ce-l priveste pe cel pe care-l vrei. Incearca sa te cunosti mai bine, sa vezi la ce te pricepi, ce job ti-ar placea sa ai si dupa hotorasta-t la o facultate.

| Bondarel99 a răspuns:

Depinde daca ai rabdarea si pasiunea necesara si nu in ultimul rand banii necesari ca sa urmezi medicina pentru ca sunt 6 ani de facultate si in plus rezidentiatul si cineva va trebui sa te intretina cel putin pe toata perioada facultatii pentru ca vei avea un program incarcat si in timpul liber va trebui sa citesti foarte mult. Deci daca nu esti cu adevarat pasionat de medicina nu te duce acolo.
Iar informatica dureaza 3 ani si apoi te poti angaja, mai e si masterul 2 ani care iti va largi posibilitatile dar nu e obligatoriu, oricum e bine sa il faci pentru ca programul e mult mai lejer si poti lucra intre timp. Se castiga bine, dar pentru asta trebuie sa fii si bun in domeniu, sa iti mearga mintea, dar daca te tii de facultate e foarte ok.

| minrest a răspuns:

Operatorii stau opt ore in fata calcuratorului... nu programatorii. Programatorii sunt foarte liberi, baiatul meu la vreo trei saptamani merge in strainatate, si castiga 2000 de euro totusi.

| Eduard619 a răspuns:

Eu spun sa alegi medicina, intr-adevar este mai grea.
In viata trebuie sa faci ceea ce iti place, nu trebuie sa te iei dupa gurile nimanui ca nu e ok sau ca ce o sa faci, daca iti iti place doar fa lucrul ala.
Recomand, si eu sunt la medicina.

| D3I3 a răspuns:

Informatica
Nu știu, personal nu mă văd să ajut oamenii. responsabilitatea de a nu-i omorî din greșeală rolling on the floor Iar la informatică. riscurile meseriei.

| MajinVegeta a răspuns:

Alege ce iti place, si tinand cont si de scopul tau in viata, etc.
Eu unul as merge pe informatica, mai putina responsabilitate. big grin