Elevii de la Matematică-informatică şi cei de la Ştiinţele naturii vor avea săptămânal 4 de Matematică, 3 de Fizică, 2 de Chimie, 2 de Biologie, 1 de Informatică, 2 de Tehnologia informaţiei şi comunicării, 4 de Limba română, 4 de limbi străine moderne, 1 de Istorie, 1 de Geografie, 1 de Religie, 1 din aria socio-umană şi 2 de arte - Muzică, Desen).În cazul profilului Ştiinţele naturii, numărul de ore de Chimie şi Biologie se păstrează în clasele XI-XII, ba chiar va creşte dacă luăm în considerare că cele 4-6 ore de curriculum la decizia şcolii vor viza şi aceste materii. Dispar complet din orar artele şi TIC, iar numărul de ore de Limba română şi Matematică scădea cu o oră.
Nu e important profilul.Important e sa stii anatomia din clasa a XI-a si chimia din clasele a X-a si a XI-a pentru a intra cu brio la medicina.Dar de preferabil ar fi sa te indrepti catre un profil real, matematica-informatica sau stiintele naturii.
Bun daca trebuie sa stiu anatomie la ce profil sa dau uman sau real sau stiinte ale naturii? Sa fie ceva cu biologie si chimie.
Pentru a da la medicina cel mai potrivit profil este real- stiinte ale naturii. Dai bac la mate, romana si una dintre materiile(biologie, fizica si chimie) Eu sunt pe stiinte ale naturii.Succes!
Stiinte ale naturii. Adica mate-fizica-chimie-biologie. Informatica nu prea te ajuta.
Eu spun ca daca vrei sa dai la medicina sa te duci pe un profil real, adica cel mai indicat ar fi bio-chimie. Pentru ca la medicina o sa ai nevoie si de biologie si de chimie. Cunosc pe cineva care a vrut sa fie medic si nu a intrat la bio-chimie, ci la matematica-informatica si timp de 4 ani a luat ore la biologie si de chimie iar acuma este pediatru.
alexcatalin13 întreabă: