Întrebare recomandată | ioonutz a întrebat:

Cine stie cum trebuie abordata o compunere astfel incat sa capteze atentia unui cititor?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! pentru aceasta trebuie sa stii unele trucuri, ca de exemplu sa dai intrebari inainte de a aborda o tema, sau sa dai exemple din viata de zi cu zi.foarte mult ajuta daca compunerea ta va avea un oarecare spirit ironic, trebuie sa fii cit mai deschis si indraznet pentru ca cei din jur sunt saturati de metafore banale.cind scrii nu te gindi ca aceasta va fi audiata de o lume intreaga, scrie pentru tine, cauta singur raspunsuri.Bafta scumpule!

7 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Daca cititorul asta sunt eu, atunci:
-fii indraznet (permite-ti sa gandesti)
-fii eficient (foloseste doar cuvintele necesare si impinge-le spre un efect profund)
-fii clar ( da-mi motive sa cred ca stii ce vrei cu stilul pe care-l folosesti, incotro te indrepti cu povestea)
-nu cauta sa fii ceea ce nu esti, scrie din perspectiva ta si unghiul ala din care vezi tu subiectul, asta ma va face curioasa
-fereste-te de expresiile prea batute, de limbajul obosit
-cand emiti ceva, fii acolo, participa total ca sa-mi dai si mie chef
-cauta sa scrii corect, cand te incurci si nu-i mai dai de capat, schimba expresia, cauta pluralul unui alt cuvant, nu fa tocmai acel acord, in orice caz nu te-apuca sa scrii decat ce stii ca e corect

| unknownn a răspuns:

Depinde carui cititor.
E ca si cum ai intreba: ce masina mi-as putea lua ca sa captez atentia gagicilor?

| Adry05 a răspuns:

Păi, gândeşte-te ce ţi-ar plăcea ţie în mod general să auzi într-o compunere pentru a te putea captiva. Foloseşte acest truc. E bine să abordezi şi puţin umor, dacă se poate, în funcţie de tema compunerii.

| roxy1direction4ever a răspuns:

Pai eu ced ca ar trebui sa spui mai intai finalul (ex: cineva este ucis dar nu se stie cine la omorat si tu, pe parcurs dai indicii, putin cata putin pentru a afla faptasul).
Trebuie tot timpul sa fie rsturnari de situatie (ex: era Fat-Frumos si a vazut o fata frumoasa si s-au indrogastit si au murit impreuna-nu spui ca celei mai uarate feta de pe pamantul asta ii placea de el si, la un moment dat se intalnesc si el de indragosteste de cea urata si aia frumoasa e geloasa si tot asa).
Sper ca te-am ajutat si ti-am dat si exemple in caz de nu ai inteles(in unele situatii nici macar prof. de mate nu intelege ce zic eu)!

| stefania25 a răspuns:

Salut..primul lucru pe care trebuie sa il faci este scris frumos si ortografic apoi ar trebui sa ai foarte multa imaginatie si secvente fantastice dar mai ales figuri de stil si cat mai multe imagini vizuale, eu stiu deoarece am fost la olimpiada si stiu regulile si am luat punctaj bun la compunere dar astea sunt conditiile, sper ca te-am ajutat... funda?big grin

| Cosmanalina0998 a răspuns:

Eu cred ca originalitatea conteaza. Incearca sa abordezi genul compunerii si la cititor, daca vrei sa faci una pentru copii te folosesti de universul lor, si de ce ii impresioneaza si ii capteaza pe ei! Bafta!

| lorenacoolgirl001 a răspuns:

In primul rand sa fie creata de tine, si sa aiba un cuprins mai interesant si astfel vei atrage atentia citicorului incearca sa faci compunerea cat mai interesanta si la final vei fii mandru de compunerea ta:*:*:*