| gabriella12 a întrebat:

Credeti ca la testarea nationala de luni va fi vreo compunere in care trebuie sa demonstram apartenenta la vreo specie literara? Eu una mi-as dori sa fie semnificatia titlului sau mesajului operei fiindca mi-e teama de demonstratii :-s

8 răspunsuri:
| MadRaven a răspuns:

Eu cred că o să fie lirica. Probabil semnificaţiile titlului/mesaj.
Sper să nu ne dea demonstraţii, pentru că sunt uşoare. Dacă vor fi demonstraţii la B1, la B2 o să fie o descriere sigur, pentru că e grea şi trebuie să echilibreze compunerile.
Şi eu dau luni. big grin

| andrei4242 a răspuns:

Fabula, Sckita, opera epica, lirica, pastel laughing Si eu am exam luni laughing

| Sissi_3625 a răspuns:

Eu cred ca o sa avem ceva pe o opera lirica. Semnificatia titlului in relatie cu continutul textului cred eu.

| paky112 a răspuns:

E destul de probabil sa ne dea titlu-continut, dar nu se stie niciodata.
mult succes!

| JustLoveMee33 a răspuns:

Subiectele sunt facut de cei din Guvern+ alti profesorii.Fii sigura ca nu le pasa lor de frica ta. Dupa parerea mea si aceste subiecte sunt facute in favoarea copiilor ce au parinti cu relatii in acest domeniu.Asa se face in aceasta tara.Asa ca roaga-te sa fie copii de genul anul acesta.Si totusi nu este atat de greu sa demonstrezi apartenenta unui text,trebuie doar sa stii trasaturile acesteia. Dupa parerea mea e mult mai greu de desprins mesajul textului deoarece nu poti intelege poezia intr-un timp destul de scurt. Oricum si eu dau anul acesta examenul de capacitate(am intrat pe acest site cu scopul de a intreba despre un anumit liceu), asadar lasa intrebarile de genul, pentru ca ei sigur nu vor sti ce vei primi, dar te poti pune pe invatat aceste trasaturi, pentru a fi sigura ca vei sti sa faci orice ti-ar da.Succes.

| Splicedlamia a răspuns:

Anul trecut mi s-a dat sa evidentiez trasaturile unui anumit personaj. Nu stiu cum va anul acesta, dar in caz ca ai primit la una dintre simulari sa demonstrezi ceva...la examen sigur nu vei primi deoarece evaluarea nationala va fi intodeauna mai usoara ca simularile. Crede-ma. Iti urez succes pentru luni :3

| DanielaNechita a răspuns:

La simulare am avut poezie, olimpicii au avut fabula, prin urmare noua ne raman schita, nuvela si basmul. De aici rezulta ca sunt 90% sanse sa ne pice demonstratii. Cam astea sunt compunerile cand vorbim de cele trei specii. Oricum ar fi, examenul va fi mult mai usor ca simularea deci o sa ne fie bine laughing Bafta tuturor ✌

| MadRaven a răspuns (pentru DanielaNechita):

N-aş merge pe asta. E posibil să fie tot poezie.
Oricum, n-aş vrea demonstraţie. Dacă la Sub I avem demonstraţie, va fi uşor, drept pentru care, Sub II va fi mai greu. Şi ce ar putea fi greu la al doilea B dacă nu o compunere descriptivă? Iar pentru cei care nu o au cu expresiile sofisticate şi imaginile artistice, cam nasoală treaba laughing