Vorbeste cu fostul tau diriginte de clasa, cu care ai terminat ultimul an de liceu.
Daca nu poti, mergi la secretariatul celui mai apropiat liceu si cere-le (politicos) indrumarea.
Cam tarziu ti a venit nene mintea la cap la 25 de ani puteai sa faci facultate dar pentru liceu esti prea bătrîn, te faci de rîs, o sa rida copiii ăia de tine care au 18, 19 ani si dau bacul, daca erai la facultate mergea, facultate poti face si la 50 de ani daca chiar vrei, dar liceul nu. Deci te vei face de rîs ca nu vei mai putea lua bacul asa ca daca nu ai facut liceul cand trebuia cand era vremea lui, acum este foarte tarziu, si daca ramîi repetent ce o sa faci? O sa fi si la 50 de ani tot la liceu?
Buna.Pentru limba romana si multe alte materii gasesti mura in gura pe Youtube.:)) Trebuie doar sa cauti dupa cuvinte cheie.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLYRWJtBlBYLOyhmpFeNIvLUbw9WtQFMDA
https://www.youtube.com/playlist?list=PLPqT0EyH-lfSJTujMSuAIiWgyHMc4M5JP
Succes.
E la fel ca și atunci, completezi o cerere apoi dai fiecare examen pe care nu l-ai dat sau luat.
Pentru cristi
Mai degrabă ești tu de râs că scrii râs cu î din i ca bunica si că esti hater, decât el care vrea să dea bacul și să evolueze pe plan profesional. Tu ai luat bacul? De fapt, ai terminat măcar liceul? Pariez că nu, deși o să minți că da.
Eeeh. El o fi chiar vreun habsolvent de Spiru Haret sau alta fabrica de diplome de-asta... altfel, iti tin pumnii skyrim2. Nu esti niciodata prea batrin sa faci nimic. Doar parerea altora pune etichete.
Pe Cristi singura instituție care îl acceptă este grădinița.
Daca vrei sa dai bacul, incepe sa te pregatesti. Nu te opri pentru ca s-ar uita la tine nu stiu cine nu stiu cum, fiindca toti mor de frica, si daca se uita, in doua saptamani a trecut bacul si tu ti-ai facut treaba. Sunt si elevii de la seral care nu sunt chiar toti tinerei. Important este sa stii bine materia. Sa te interesezi care e programa, ce subiecte s-au dat anul asta si in anii trecuti.
Pe-aici gasesti destule informatii, restul mai poti afla la secretariatul liceului:
http://subiecte.edu.ro/2023/bacalaureat/
https://www.edu.ro/bacalaureat
http://static.bacalaureat.edu.ro/2022/
Dacă dorești să dai Bacalaureatul după 25 de ani de la absolvirea liceului, poți urma pașii de mai jos pentru a te înregistra și a te pregăti pentru examen:
Înscrierea: Contactează Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) din județul tău de domiciliu și solicită informații specifice privind înscrierea la Bacalaureat pentru persoanele care doresc să dea examenul după o perioadă de timp. ISJ-ul îți va furniza informații referitoare la termenele, procedurile și documentele necesare pentru înscriere.
Documentele necesare: De obicei, pentru înscrierea la Bacalaureat, vei avea nevoie de următoarele documente:
Copie a actului de identitate;
Copie a certificatului de naștere;
Copie a diplomei de absolvire a liceului (sau echivalentul acesteia);
Copii ale diplomelor de absolvire a ciclurilor de studii ulterioare, dacă este cazul;
Dovada achitării taxei de înscriere.
Pregătirea pentru examen: Înainte de a da examenul de Bacalaureat, este recomandat să te pregătești temeinic pentru fiecare materie. Există manuale, cărți și resurse online disponibile pentru a te ajuta în pregătirea pentru fiecare disciplină. Poți căuta materiale de studiu, subiecte de examen din anii precedenți și poți participa la cursuri de pregătire organizate de școli sau instituții specializate.
Structura examenului: Bacalaureatul în prezent are trei probe obligatorii: Limba și literatura română (scris și oral), Matematică (scris) și o probă la alegere (scris și oral). Proba la alegere poate fi una dintre disciplinele: Limba și literatura maternă, o limbă străină, biologie, fizică, chimie, istorie, geografie sau informatică.
Punctaj și promovare: Pentru a promova Bacalaureatul, trebuie să obții cel puțin nota 5 în fiecare probă și media minimă 6 în urma ponderării notelor obținute la cele trei probe. Fiecare probă are un anumit număr de puncte alocat, iar notele sunt transformate în puncte conform unei grile prestabilite.
Recomandarea mea este să contactezi direct Inspectoratul Școlar Județean din județul tău pentru a obține informații actualizate și detalii specifice referitoare la procedurile de înscriere, structura examenului și pregătirea pentru Bacalaureat. Ei vor fi cei mai bine pregătiți să-ți ofere ghidajul necesar în acest proces.