Daca parintii tai te vor inscrie la liceu in Austria ori Germania, vei invata acolo si limba, au profesori specializati pentru asta, nu trebuie sa inveti de dinainte tu limba, asta daca vei vrea.
Daca e sa iti cauti un loc de munca trebuie sa cunosti limba, pentru un loc mult mai bine platit, doar cu engleza sansele sunt undeva la 65-80%, cu toate ca angajatorul te impinge de la spate sa urmezi cursurile de limba germana.
Stiu asta din surse sigure, am experimentat deja asta pe pielea mea
In conditiile date, nu ai nicio sansa acum. Pe viitor insa, daca vei face cursuri si vei invata foarte bine limba germana, atunci vei putea merge acolo la facultate. Bineinteles ca va trebui sa iei si bacul cu medie foarte mare.
Mai nasol e că nici limba română n-o știi cum trebuie. Pentru a putea frecventa cursurile unei școli în Austria este obligatoriu să știi limba germană.
Pentru a lucra sau a face scoala in Germania, Austria din pacate trebuie sa cunosti limba germana.Incepe cu meditatii serioase, altfel cum o sa intelegi ce se preda acolo? Asta daca treci de examenele de admitere care sunt in limba germana!
Cu doar 9 clase si fara cunostinte de limba germana....nu. Dar ai o sansa daca ti-ai dori sa inveti aceasta limba, chiar este una frumoasa, nu stiu de ce nu ai vrea sa o inveti, in special cand o sa mergi in Austria... poate ca la inceput chiar o sa ti se para grea dar nu este, poti citi de aici http://informatii-a-z.blogspot.ro/p/invata-germana-gratuit.html metode de invatare si multe altele, invat de ceva timp germana cua jutorul acestui site, unde am gasit si: http://leicht-deutsch-lernen.com/
Dupa 5 ani te asigur ca o sa porti o coversatie perfect, pe orice tema! Mult succes!
P.S Poate ca nu ai 5 ani la dispozitie sa inveti germana... dar daca iti doresti, merita! Poti intra pe twitter-ul meu, daca vrei ti-l dau in privat, postez mesaje motivationale si nu numai, o sa pun chiar si in germana, cu traucere in engleza si romana, poate ca asta te va inspira sa lucrezi mai mult!
Mult succes! :)
anaadiaconu întreabă: