Păi la facultate, mai ales la cele de privat (cum știu că e asta Hyperion) poți intra la orice facultate vrei, cu orice profil vrei. Pentru că tu ți-o alegi și nu mai nicio condiționare ca de la generală spre liceu, să zicem.
Însă ideea este că și chiar dacă intri la privat, adică doar plătești și nu susții examen de intrare/departajare, ca la stat, acolo trebuie să știi ceea ce studiezi la acel profil. Să ai măcar o bază și măcar să știi că te pasionează cât să poți face față la examene. Că alea ar fi pericolul, în rest te vei descurca cu toate.
Adică, prin pasiune mă refer la faptul că și chiar dacă tu faci facultatea doar pe ideea "ca să fie" și după vei lucra în cu totul altceva, trebuie să te pasioneze măcar minim, cât să poți învăța măcar minim de volum de informație pentru examen și să-l treci, pe fiecare, pentru că dacă nu iei examenele, nu iei creditele și te dau afară. Chiar și dacă plătești. Cam asta e regula la facultate.
Deci dacă tu îți alegi facultatea asta, științe ale naturii, va trebui să fii sigură de ce știi tu până în acest moment sau să te gândești serios de ce o faci? Pentri doar ideea a avea o facultate făcută sau și pentru a profesa în acest domeniu și de fapt va și trebui să faci măcar un minim de research pe Google, cam ce poți ieși cu facultatea asta sau pe unde poți profesa cu studiile astea.
https://playtech.ro/......asa-534290
Citește paragraful de jos cu mov. Spune cam pe ce se axează acest profil (precum biologie, fizică și chimie, mă gândesc că sună a un fel de "medicină" elementară) și cam în ce domenii poți activa.
Cel de cercetare, mie una îmi sună fascinant. Și eu visam la un job de genul uneori. Deși eu am cu totul alte specializări și m-am îndreptat în viață către cu totul alte direcții. )
Dar trebuie doar să fie asta pasiunea ta. Dacă nu, nu te îndemn să te aventurezi pe asta. Dacă spui mai ales că ești sau ai ales tu din proprie decizie, profil uman la liceu, păi mă gândesc că poate te pasionează tot zona asta și pe faculta. Cum ar fi o psihologie/pedagogie/sociologie/filosofie/limbi străine/istorie/limba română.
Acolo cert este că vei face multă știință și dacă știi că nici în școala elementară și liceu nu ți-a prea plăcut științele, păi nu are rost să dai bani pe facultatea aia.
Gândește-o bine, că e foarte trist să simți că îmbătrânind ți-ai ratat viața, alegând un drum care nu ți plăcea sau nu te satisfăcea.
Admiterea la universități depinde de cerințele specifice ale fiecărui departament și de specializarea pe care o alegi.