| Desh a întrebat:

Salut TPU! Dacă iei 5 la bac poți intra la facultate? De exemplu la Facultatea de științe agricole și științe ale naturii din Constanța.

9 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Parcă bacalaureatul se lua cu media minim 6.

| Venerabilul a răspuns (pentru gabicoo):

Așa este.

| Kufu95 a răspuns:

De la 6 în sus eu zic că e mai bine ca să ai cât de cât o şansă să intri.

| ReddY25 a răspuns:

În nici un caz!

| AdeA1991 a răspuns:

Daca treci bacu, chiar si cu nota minima, tot nu putem sa iti raspundem prea clar la intrebare.

la facultate se intra cu media bac + liceu din cate imi aduc eu aminte, dar conteaza si media de admisie a facultatii. tu poti aplica de buna credinta si vezi de acolo.

| Neimportant a răspuns:

Dacă obții 5 la bac, poți intra la facultate, dar acest lucru depinde de media de admitere și de cerințele specifice ale fiecărei facultăți, iar Facultatea de Științe Agricole și Științe ale Naturii din Constanța poate avea un prag de admitere mai mare decât 5.

| Cipi1212 a răspuns:

Știam că nota generală la bac trebuie să fie 6.

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai eu stiam ca trebuie sa ai cel putin media 6 la bacalaureat pentru a promova. Cel putin asa a fost in 2017 cand am dat eu bac-ul. Poti lua minim 5 la una sau doua din materiile de bac, atata timp, cat a treia nota e una mai mare, pentru a-ti iesi media 6 macar.

Fara media 6 luata la bacalaureat, nu poti intra la nici o facultate, pentru ca efectiv nu ai promovat bac-ul.