| Desh a întrebat:

Salut TPU! De unde a venit toată treaba cu dacă roșia e fruct sau legumă?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din punct de vedere stiintific:Fructele ies din ovarul florii, adica toate aliemntele ce se nasc din flori le numesti fructe: vinata, castravetele, rosie, ardei si altele.
Legumele sunt alte parti din planta; cum e tulpina, radacina(telina, morcov), frunze, etc.
Din punct de vedere culinar/modern. legislativ/al utilizarii (dar nu stiintific) le impartim altfel, de ex: rosia e leguma ca utilizare/legislativ, dar fruct stiintific. la fel se poate spune si despre castravete.
Sper ca te a ajutat.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai arata a leguma da e fruct

| mODIN a răspuns:

Oamenii cred ca e leguma, ca se pune in salata, dar de fapt e fruct.
La fel si castravetii, ardeii si vinetele.

| Simpatic a răspuns:

Treaba a venit din necunoasterea biologiei si a botanicii, care din pacate nu se studiaza suficient in scoli! si eu am unele lacune din aceasta cauza!

ne invata wikipedia ce este rosia :

Roșia (pătlăgica roșie sau mai rar tomata), numită științific Solanum lycopersicum, este o plantă din familia Solanaceae, deci apropiată pe linie genetică de următoarele plante, de asemenea originare din „Lumea Nouă": tomatillo (Physalis ixocarpa), tutun (Nicotiana tabacum), ardei (Capsicum annuum), cartof (Solanum tuberosum), vânătă (Solanum melongena), lampionul chinezesc (Physalis alkekengi) și mătrăguna (Atropa belladonna).

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De la Daea sa ne pupe in c...elaughing

| Dismally a răspuns:

Din punc de vedere botanic rosia este fruct, din punc de vedere "culinar" intra la categoria legume. De aici a aparut discutia. Multe plante considerate legume sunt de fapt fructe.

| darrio2007 a răspuns:

De la botanică.

| enigmatically a răspuns:

Deoarece ea ca aliment este fruct, dar noi zicem ca este leguma, și eu personal o consider leguma

Întrebări similare