| Stan_Gabriel_1990 a întrebat:

.. Deci mie imi place matematica foarte mult adica as vrea sa fiu si eu foarte destept ( in matematica ) dar nu o pot intelege ce pot face sa o inteleg mai bine si daca e sa nu inteleg si intreb profesorul, profesorul e foarte rau si nu stie sa explice adica el doar scrie pe tabla fara nicio explicatie... Help me. FUNDa

Răspuns Câştigător
| ion1731 a răspuns:

Deci ca iti place e destul de mult, dar matematica e chiar foarte grea si aiurea.Eu am invatat timp de un an matematica superioara unde sunt diferite descompuneri in serii fourier si alte chestii deocheate.Ca sa intelegi mai bine matematica este un site in care nu numai matematica poti invata dar si alte chestii faine: khanacademy.org- se numeste.Si ai face bine sa studiezi de unul singur tot materialul, din mai multe carti, unde e explicat diferit fata de cea din care va preda proful.Proful e rautacios din cauza ca nu e competent ( insusi nu cunoaste matematica), alt motiv nu-i.Eu spre exemplu am avut probabil cel mai bun prof de mate si ca prof si ca om, el scria cite 5-6 table la un exercitiu, din care explica fiecare maruntis is noi oricum nu tot intelegeam dar el se vedea ca chiar stia materialul... venea cu o foaie a5 de caiet in care avea scris nu stiu ce si din ea putea sa scrie 3-4 ore la rind la vreo 15 exercitii toate diferite, nimic asemanator neavind intre ele...L-am intrebat odata care e secretul de a intelege matematica si el mi-o zis asa: " ca in timpul memorarii/ invatarii sau rezolvarii acum el foloseste o singura legitate" - din pacate el nu a vrut sa ni se impartaseasca legitatea asta si matematica nu prea am asimilat-o- iti ramine tie a gasi ceea ce o gasit profesorul meu de unul singur ca si el. Ca veni vorba ce material inveti? daca vrei sa intelegi matematica ai face bine sa studiezi fizica, multe chestii din matematica is luate de acolo- si daca profu de fizica nu-i rautacios atunci succes, intreaba-l pe el chestii din matematica, la sigur stie multe, daca nu - e incompetent si el, sorry asta e realitatea. Daca sa spun cinstit proful meu de fizica era la fel de puternic in matematica sau aproape la fel cel putin.

1 răspuns:
| Maria_Bya_1999 a răspuns:

Pai ar trebui sa faci acasa exercitii suplimentare si sa faci niste ore in particular cu un alt profesor mai bun!