anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

din nou cu o intrebare. Sunt la un liceu economic, profil economie. La inceput de an voi afla la ce am cazut, deoarece profilul se imparte in doua: Tehnician in activitati economice si Tehnician in administratie, eu am aplicat pe prima si sunt sanse destul de mari sa intru... iata si intrebarea mea: Cei ce sunt pe acest profil (tehnician in activitati economice), ati putea sa imi spuneti si mie:
- Daca chimia si fizica sunt importante? Cate ore o sa fac pe saptamana?
-Cate ore de romana se fac si ce o sa fac mai mult, literatura sau gramatica?
-Cate ore de sport pe saptamana?
-Istoria si geografia sunt si ele importante?
-O sa fac si latina?
-In afara de meteriile din clasa a 8-a ce se mai adauga? Cateva detalii despre ele?
-Repartizarea pe profile se face dupa medie, nu?
Deocamdata cam atat, dau funda happy

1 răspuns:
| MarishB a răspuns:

1 - Vei avea doua ore de chimie si doua ore de fizica. La partea cu daca sunt importante, depinde de la persoana la persoana, nu vei da bacul din fizica/chimie dar putina informatie nu strica in orice caz.

2 - Vei face trei ore de romana si la liceu se face doar literatura indiferent de profil.

3 - Vei avea o ora de educatie fizica

4 - Da, istoria si geografia sunt importante deoarece se afla printre materile din care poti da bacul (proba a treia, la alegere)

5 - Nu vei face latina.

6 - Contabilitate, Logica si Organizare (teorie si practica). Aceste materii se vor adauga. Si nu vei mai face cultura civica (parca in clasa a opta se facea)

7 - Depinde de la liceu la liceu. La mine in liceu sunt 3 clase de Stiinte ale naturii, o clasa unde in general ~9.70 e ultima media de admitere si inca doua clase in care repartizarea se face in functie de media de la evaluare nationala si de clasa pe care a ales-o elevul/eleva respectiv/respectiva.

Nu sunt pe profil de economie dar sper ca te-am ajutat.