Buna. Si eu sunt a 7-a si am dat teza luni. Ideea e ca nu poti recupera timpul pierdut in cateva ore... Deci cel mai bine ar fi sa te calmezi, sa-ti racfoiesti caietele si sa scoti pe o foaie formulele. Nu sunt prea multe... Nu te stresa ca nu vei retine nimic. Daca ai si alte teme fa-le in seara asta si maine sa stai macar1 ora sa inveti. poti lua pastile de memorie, dar nu ajuta practic. Fi cat mai calm si daca totusi raman cateva chestii pe care nu le poti retine, foloseste vechea metoda si pune-le in penar.
I-a o cafeluta si pune-te si inregistreaza-te zicand tot ce nu poti memora. asculta inregistrarea si repeta odata cu ea, si asa vei memora.
Trebuie sa faci multe exercitii pana intelegi. La matematica trebuie sa stii sa pui in aplicare formulele, nu sa stii o definitie.
Matematica nu o poti invata de pe o zi pe alta. Trebuie sa stii bine niste formule ca sa le poti intelege pe alte si altele. Eu ti-as zice sa incepi sa citesti lectiile chiar din clasa a cincea, daca simti ca ai goluri din acea clasa sau din a sasea. Daca nu, repeta(sau invata) formulele din acest an. Apoi, incearca sa faci exercitii care au fost facute deja in clasa si sa te corectezi daca ai gresit caci asa iti vor intra in memorie greselile facute si nu le vei mai repeta. Succes la teza, oricum!
Daca nu te intereseaza normal ca nu reti nimic.
Invata formulele si niste lucruri generale(ex:binomu la patrat, factor comun. tiunghiul, sa stii si tu cum sunt laturile/diagonalele la figurile geometrice). Repetale si le reti repede.
Sfatul meu este sa iti inveti toate teoremele si i primul rand sa le intelegi eu le repet de 2 ori le inteleg apoi trec mai departe si iau in teza 9
WeAreSmart întreabă: