| Vecgd7 a întrebat:

Salut TPU.
Eu acum trec clasa a 8 a.
Și ma gândesc cu frica la treaptă.
La matematica ma descurc zic eu, asta pentru ca nu am luat niciodată media generala mai mica de 9:40 (ba mai mult am terminat anul acesta cu 10) problema este la romana unde deși acolo am avut media 10 în toți anii, doamna nu este asa exigenta și îți mărește nota extrem de mult la teste.
Am stat și m-am gândit ieri ca eu de multe ori temele le luam fie de pe brainly, fie de la colegi, și deși învățăm ok, multe lectii au rămas neatinse datorita ritmului greoi la capitolul " teste și ascultari" (mai pe scurt dădeam test 1 pe an).
Acum mi am luat mai multe cărți pentru evaluare pe care vreau sa le completez pana la sfârșitul verii dar nu știu dacă are rost sa fiu atat de stresat sau dacă ar trebui sa ma calmez puțin.
Stiu ca vina este integral a mea dar atunci când dai într o zi 1 test la mate, 1 test la germana, ascultare la fizica și bio nu am avut foarte mult timp pentru învățat la materii la care nu eram ascultat (totuși nu e scuzabil...)

Deci ar trebui sa ma calmez și sa spun "am timp, nu e bai"(cliseic dar na) sau sa stau cu stresul acesta pentru un timp îndelungat?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-ai de ce sa te stresezi, ai mult timp pentru a invata.
Incepe de pe acum sa inveti materia din cl.V-VII, macar cateva ore pe saptamana si apoi sa inveti bine in cl. a VIII-a si vei obtine un rezultat foarte bun si la romana.
[

| Alei1111 a răspuns:

Ai mult timp. Eu zic sa te relaxezi vara asta si sa te apuci de invatat cand incepe scoala. De obicei in clasa a 8 a profesorii de la alte materii va lasa mai usor ca sa aveti timp sa invatati la romana si mate.
Daca ti se pare ca profa de romana nu preda ok iti recomand sa te uiti pe Youtube la Cristina tunegaru. Eu inainte de simulare la romana tot ce am facut a fost sa ma uit la toate videourile ei. Am luat 9 80 happy