| Hellboyy a întrebat:

Intrebarea mea este daca ati vazut vreodata ielele, ori daca ati auzit vreo poveste despre oameni care le-au intalnit. Insa, probabil unii nu cunoasteti termenul,de aceea o sa va spun cateva insusiri ale lor. Ielele- se spune ca ielele sunt duhuri rele sub forma unor fete foarte frumoase imbracate in alb care,in noaptea de rosalii ies la rascrucii de drum sau in paduri ori in campuri deschise,danseaza hora in cerc si canta incredibil de frumos(ceresc). Insa, se spune ca daca le vezi sau le auzi risti sa ramai ori fara vedere, ori surd. Se spune ca in anii 40-50 apareau foarte des si oamenii mai in varsta din ziua de azi, au auzit mai toti povesti sau chiar au vazut. Cei care nu credeti, sa nu luati in radere. Ganditi-va ca au fost intervievati mai multi batrani care au vazut iele si cam toti le descriu la fel. Ori ei nu au acces la internet sau mai stiu eu ce, iar de mintit nu ar avea cum sa minta toti. Rugamintea mea este sa va intrebati rudele mai in varsta daca au auzit vreo poveste cu iele vreodata si voi daca stiti, scrieti aici povestile. Multumesc frumos! Dau funda! Pentru cei interesati cautati Iele-wikipedia pe google. Numai bine!

4 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Mulți oameni naivi mai sunt pe lumea asta. Iar în partea asta de lume parcă
a tunat și i-a adunat.
Cum puteți crede în asemenea emanații cretine despre iele, vîrcolaci, vampiri, fantome și alte asemenea născociri?
Iartă-i, Doamne, că nu știu ce spun!

| cristimihailov a răspuns:

Sunt ielele credincioase de ies doar in noaptea de rusalii?

| frostxtq a răspuns:

Buna,
Sunt superstitii la fel ca si cele cu fantomele, toata lumea le descrie la fel. Batranii descriu ielele la fel deoarece s-a raspandit aceasta poveste intre ei. Nu exista niciun motiv sa crezi ca exista cu adevarat. Daca ar fi existat candva, cu siguranta ar exista si acum si le-am vedea cu totii.

| Hellboyy explică:

Corolav, nu cred ca are Dumnezeu nici o treaba daca unii spun ca exista acele lucruri si altii nu. Dar te inteleg. In prostia ta ti se pare ca esti mai interesant. Niciun om sanatos la cap nu i-ar face prosti pe aceia care nu au aceleasi pareri ca si ei. Iarta-l Doamne pe coralov ca e om esuat.