| TheSeventhSin a întrebat:

Salut TPU,intrebarile mele sunt legate de engleza si cum/ce ar trebui sa o invat (N-are legatura cu teme sau ceva de gen si dau funda)
Vreau sa situ ce trebuie invatat la engleza?
Timpuri? Moduri? Verbe? Deci ce ar trebui sa invat pe langa cuvinte.
Si cum se creeaza o propozitie corecta in engleza?
De exemplu : You have e gresit,trebuie Do you have,cu acel Do inainte.
Si chestii de genul vreau sa stiu.
Mai e o problema,cum ca eu sa zicem ca citesc ceva in engleza si stiu ce inseamna dar atunci cand aud pronuntia fara acele cuvinte scrise nu inteleg (Cum ar fi la filme, Tv in engleza, Live stream-uri ale americanilor si tot asa)

Răspuns Câştigător
| Daniela1234567 a răspuns:

Salut. As vrea să te ajut.
În primul rând când vorbești cu cineva și dorești să îi spui că a greșit folosești "have" de ex. You have made( past simple/trecutul simplu) a mistake. Acel " Do" îl folosești doar când întrebi pe cineva ceva. Iar verbul din propoziția data trebuie să fie doar la present simple/ prezentul simplu. Forma trecută a cuvântului " Do " este " Did". Verbul din propoziția cu did trebuie să fie doar la past simple/trecului simplu.
de ex. Do you want to play?
Did you wanted(want+ed (ed se adaugă la timpul present simple etc. dar nu la toate cuvintele, unele iși modifică forma)).
Daca dorești să te apuci să o inveți atunci trebuie să pui mare accent pe timpuri P.P/P.S/P.C etc.
Și ar trebui să inveți cuvinte pentru a fi mai ușor să comunici.
Ador engleza, e foarte ușor. Mai ales dacă iți place și ai dorință. Baftă.