Pronumele personal este partea de vorbire flexibila care tine locul unui substantiv. De exemplu, in loc sa spui: "Maria merge la scoala", poti spune "Ea merge la scoala". "Ea" este pronumele personal care inlocuieste substantivul Maria.
Alta definitie a pronumelui personal ar fi: Pronumele personal este pronumele care indica persoana vorbirii (eu, noi), cu care se vorbeste (tu, voi) sau despre care se vorbeste (el, ea, ei, ele). Mai multe detalii vezi aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Pronume_personal
Succes!
Pronumele personal este un pronume care desemnează persoane, animale sau lucruri, atribuindu-le una din cele trei persoane gramaticale. În propoziție îndeplinește în general aceleași funcții sintactice ca substantivul. La persoana a III-a, se referă la un substantiv sau la un grup nominal prezent în context
Pronumele personal
- Pronumele personal indică diferitele persoane care participă la actul comunicării.
- Pronumele personal are gen numai la persoana a-III-a: masculin (el, ei) şi feminin (ea, ele).
Obs. : Pronumele personal NU devine adjectiv chiar dacă determină sau însoţeşte un substantiv.
ex: Camera lui → pronume personal → atribut pronominal
Camera lor → pronume personal → atribut pronominal
Camera mea → adjectiv pronominal(se acordă în gen, număr şi caz cu substantivul determinat) → atribut adjectival
Pentru mai mult: http://www.e-referate.ro/referate/Pronumele2006-11-08.html
Apasă pe Download referat.
(o să pricepi mai multe de acolo...)
Pronumele este partea de vorbire care se declina si tine locul unui substantiv.
Pronumele personal demonstreaza diferitele persoane.
Pronumele personal are trei persoane:
-persoana I ( persoana care vorbeste);
-persoana a II-a (persoana careia i se vorbeste);
-persoana a III-a (persoana despre care se vorbeste).
Pronumele personal este un pronume care desemnează persoane, animale sau lucruri, atribuindu-le una din cele trei persoane gramaticale. În propoziție îndeplinește în general aceleași funcții sintactice ca substantivul. La persoana a III-a, se referă la un substantiv sau la un grup nominal prezent în context: Pe Popești nu-i invităm. Ei nici nu așteaptă asta. eu, tu, el, ea, noi, voi, ei
alte forme> mie, imi, mi, mine, ma, noua, ne, ni, tie, iti, ti, tine, te, voua, va, vi, v-, lui, ei, il, ii, i, i-,-l,-o, lor, le si li. Funda?
Pronumele personal este un pronume care desemnează persoane, animale sau lucruri, atribuindu-le una din cele trei persoane gramaticale. În propoziție îndeplinește în general aceleași funcții sintactice ca substantivul. La persoana a III-a, se referă la un substantiv sau la un grup nominal prezent în context: Pe Popești nu-i invităm. Ei nici nu așteaptă asta.
Am 7 ani mai pe romana!
PRONUMELE PERSONAL este un pronume care desemneaza persoane, animale sau lucruri, atribuindu-le una din cele trei persoane gramaticale.
Pronumele personal este un pronume care desemnează persoane, animale sau lucruri, atribuindu-le una din cele trei persoane gramaticale. În propoziție îndeplinește în general aceleași funcții sintactice ca substantivul. La persoana a III-a, se referă la un substantiv sau la un grup nominal prezent în context
Pronume personal:
Adica:
pronumele personal pentru mine, pentru tine si ceilalti(pronume personal singular)
pronumele personal pentru noi voi si ceilalti(pronume personal plural)
PRONUME PERSONAL:
SINGULAR PLURAL
1.eu 1.noi
2. tu 2. voi
3. el, ea 3. ele, ei
pronumele personal persoana:intai, a doua, a treia(singular)(plural)
BAFTA LA SCOALA!
funda