Repeta-le de multe multe ori, uitandu-te cu atentie pe pozele din carte. Dupa ce le-ai citit de 10-12 ori cu mare atentie, repeta-le cu voce tare de inca 5-6 ori, cu cartea inchisa. Apoi reia citirea lor, cu mare atentie, de inca 5-6 ori. Deseneaza fiecare tesut in parte, cu cartea inchisa. Iar citeste-le de 5-6 ori. Cortecteaza-ti greselile din desen cu cartea inchisa. Deschide cartea si corecteaza-ti greselile ramase. Mai citeste-le de 3-4 ori. Mai repeta-le de 5-6 ori cu cartea inchisa. Cam acum ar trebui sa le stii.
Citești de mai multe ori. De aia nu mi-a plăcut nici mie biologia, prea mulți termeni și procese de reținut. Deși biologia e o materie foarte interesantă și importantă. Eu niciodată nu am învățat o lecție mot-a-mot. Citeam de câteva ori și cu ce rămâneam și ce înțelegeam, aia era. Chiar și așa câte denumiri pot fi ca să nu le știi? Tot citindu-le și repetându-le în minte nu are cum să nu îți intre în cap.
Le repeti cu voce tare pana le tii minte, poate nu o sa le tii minte pe loc, dar e foarte posibil sa ti le amintesti cand o sa ai nevoie.
Salut. Cea mai buna solutie este de a le scrie de mai multe ori pana cand iti intra in minte.
Havin întreabă:
anonim_4396 întreabă: