Ca sa iei 5 la matematica pe structura de acum, trebuie sa faci Subiectul I si subpunctele,, a" de la Subiectul II. Asta e o varianta in cazul in care nu te atingi de subiectul III ( analiza matematica).
Daca treci si prin analiza( Sub.III), atunci de la Subiectul I faci 4 exercitii care ti se par tie mai usoare si subpunctele,, a" de la subiectele II si |||.
Ce am zis mai sus e valabil pentru nota 5, 00 doar in cazul in care le faci perfect, asa ca iti recomand sa abordezi toate problemele pentru a primi si punctaj intermediar.
Cel mai scurt rezumat cu privire la ce se da e:
Subiectul I - materia claselor IX, X
Subiectul II - matrici, determinanti(clasa XI) si Legi de compozitie (clasa XII)
Subiectul ||| (doar analiza matematica) - derivarea functiilor/ diferentiale si primitive/ integrale.
Asta e structura principala, un fel de schelet, si am ales sa o spun pe asta deoarece, ce e mai detaliat de atat poate sa difere prin tipurile de cerinte
Iti spun din propria experienta pentru eu nu am luat bacul din prima și ghici la ce am picat, la matematica. La primul subiect străduiește-te sa scoți 20 de puncte, adică primele 4 exerciții. La al doilea subiect, primele subpuncte adică a) si b), dacă înlocuiești la punctul c) si mai faci câteva calcule mai scoți 3 puncte și deja ai 33 de puncte. La legile de compoziție nu e mare lucru, doar sa știi câteva formule și sa înlocuiești, dacă nu știi punctul c nu e problema, deja ai avea 43 de puncte și ai scos 5 cu punctul din oficiu
Si ca lecții recapituleaza progresiile aritmetice și geometrice, combinări și aranjamente, tabelul cu sin, cos sa știi valorile. Acum vine buba, subiectul al 3 lea, trebuie sa știi formulele de derivare, formulele de integrare, integrarea prin părți, schimbarea de variabila. Dacă nu te descurci, învață pentru primele 2 subiecte. Eu am făcut pregătire fix o luna pentru sesiunea din septembrie si am luat 6, 20. Mult succes și nu ți face multe griji
In primul rand ce nivel de matematica faci la scoala, M1, M2?
Gasesti pe Youtube o gramada de profesori cool care explica foarte bine matematica.
Succes!
https://www.youtube.com/watch?v=HKSH39m9i0U