Eu sunt in clasa a 7-a in primul an de chimie. Nu e foarte greu sa le rezolvi : 1. Citeste cu atentie textul problemei 2. Scrieti datele pe caiet 3. Scrie teoremele ( la clasa a 7-a c=md/m solutie x 100, m solutie=md+mapa, c= md/ md+mapa x 100) si vezi ce teorema poti aplica in functie de ce iti cere problema. N-ai zis in ce clasa esti dar o sa-ti dau exemplu o problema de a 7-a caci altfel nu pot : md=20g, mapa=40g, m solutie=? c=? Rezolvare : m solutie=md+mapa => m solutie= 60g dar c=md/mersi x 100 => c= 20g/60g x 100 = 200/6=33,(3)=33,3 %. Asta e o problema simpla dar pot fi si mai complicate : ms1=600g, c=40%, mapa scos = 200g, X=m apa adaugata, md adaugat= 50 g, c2=25%. Aflati X =? Din moment ce nu te descurci cu problemele am presupus ca esti in clasa a 7-a in primul an de chimie, daca nu este asa n-am cum sa te ajut. Daca esti in clasa a 7-a incearca sa rezolvi singur problema care ti-am dat-o. Daca o faci esti pregatit de lucrare. ( nu te speria, e o problema de dificultate medie, nu-i cine stie ce complicata ) Iti dau cateva indicatii : afla md, afla ms2, inlocuieste in mdscos si afla md2, dupa inlocuieste ce stii in c2 si va trebui sa-ti dea c2=md2/ms2 x 100 ( unde ms2 trebuie sa-ti dea 450 + X si md2=210 dar astea le afli doar prin calcule ) Rezultatul final va fi X=390 dar trebuie sa ajungi singur la el prin operatii. Ti-am dat niste indicatii ca sa vezi la ce rezultate trebuie sa ajungi dar ca sa le obtii aplica formulele) Repet, daca nu esti in clasa a 7-a imi pare rau ca nu te-am putut ajuta, daca esti intr-a 7-a rezolva problema singur si mult succes la test.
emoboy întreabă: