| Andrei123654789 a întrebat:

Maine se fac inscrierile liceu si nu prea ma pot decide la ce profil sa ma inscriu.Am terminat cu Media De Admitere 8, 82 si optez intre Mate-Info si Stiintele Naturii,deoarece vreau ca dupa liceu sa fac Facultatea de Medicina mai mult ca sigur.
Faza este, ca am auzit de copii ce au ajuns la medicina si de la mate-info, asa ca sunt cam nehotarat.Asa ca daca imi puteti spune diferenta dintre cele doua, in afara de M1 si M2 de care stiu si sa ma puteti sfatui v-as fi recunoscator. Fundahappy

Răspuns Câştigător
| ռօCօოოεռէ a răspuns:

Buna.
Diferentele dintre stiintele naturii si mate-info sunt cele legate de matematica(m1 si m2), fizica(la stiintele naturii ai 3 ore incepand din clasa a 9 a), informatica(la mate-info se pune mai mult accentul.dar dai si teza), chimia(putin mai multa la stiintele n). Biologia, istoria, geografia, romana sunt cam aceleasi la ambele profiluri.
Eu as zice sa mergi la mate-info pentru ca ai o medie destul de mare, dar depinde si de preferintele tale! Succes.

6 răspunsuri:
| Disharmony a răspuns:

La medicină îți vor trebui neapărat biologia, chimia și fizica. Toate cele 3 se studiază atât la mate-info, cât și la științe ale naturii, diferența constând în numărul de ore (la mate-info, 3 ore de fizică, 2 de chimie, 2 de biologie; la științe la fel, cu o oră în plus de chimie). Personal, aș opta pentru științe ale naturii, pentru că, teoretic (!), oferă o pregătire mai bună în cele 3 domenii, la mate-info punându-se mai mult accentul pe informatică (din care dai teză) decât pe chimie și biologie. În plus, matematica se predă la un nivel mai înalt și ai mai multe ore, deci mai multe teme și mai mult de muncă.

| Andrei123654789 explică (pentru Disharmony):

Mersihappy
Si am mai auzit ca la Stiintele Naturii nu prea se face carte(zic unii carcotasi), e adevarat? Adica la noi se intra cu note f. mici aici fiind ultima clasa de la teoretic, dar are vreo legatura cu ce se invata si ce nu? Adica ar trebui sa ma ingrijorez ca profesorii or sa fie mai "lazy" cu noi?

| Disharmony a răspuns (pentru Andrei123654789):

Nu se poate generaliza, depinde de liceu. Eu am profesori foarte buni, pasionați de ce fac, dar si profesori care abia își așteaptă ieșirea la pensie. Nu știu cum e la tine, dar dacă îți place și vrei să înveți, nu cred că te pot opri niște profesori.

| Ushhher a răspuns:

Imi pare rau sa iti spun daca vrei sa intri la Stinte ale naturii deoarece nu ai sanse sa intri fiindca anul trecut media minima era 9, 45 (eu am avut 9, 66 si am intrat al 6 pe lista la bio-chimie) deci inclina-te spre alte profilewinking

| Andrei123654789 explică (pentru Ushhher):

Poate la tine, dar la mine, ultima media a fost de 7, 56 la liceul din orasul meu.

| NataliaAntonia a răspuns:

Buna! Consider ca ar fi mult mai ok sa optezi pentru Stiintele Naturii deoarece in cadrul acestui profil vei dobandi mult mai multe informatii ce te vor ajuta la medicina. vei avea parte de materii care sunt esentiale in medicina. gen: chimie, biologie. Succes!