Întrebare recomandată | twishmitti a întrebat:

Miine plec la o olimpiada de matematica si ma simt foarte stresata, agitata, mi-e frica, simt ca nu voi face fata. Nu mai stiu ce sa fac ca sa-mi treaca starea asta. Ce sa fac? Poate ar fi mai bine nici sa nu ma mai duc la olimpiada

19 răspunsuri:
| All3xXxXx a răspuns:

Cu siguranta ar fi o idee extraordinar de proasta sa nu te duci la olimpiada deoarece presupun ca ai pierdut mult timp invatand si repetand.Propunerea mea este sa bei un ceai calmant si sa-ti pui gandurile in ordine.Incearca sa uiti pentru cateva momente si ocupate cu altceva.Cred ca cel mai multe esti speriata de fapt de ce vor spune profesorii sau poate parintii tai in cazul unui rezultat mai putin satisfacator corect?

| michelia a răspuns:

E firesc tot ce descrii tu. Sint temeri normale. Vei avea destule multe alte ocazii in care vei simti acelasi lucru si nu poti sa abandonezi de fiecare data.
Daca " pleci" inseamna ca e o faza superioara si esti buna la matematica. O sa te confrunti cu altii, vei vedea si care sint limitele tale si e o iesire din rutina zilnica, chiar o sursa de distractie.
Cumpara-ti ceva bun, prajituri, fa-ti un ceai de musetel, asculta muzica si relaxeaza-te.
Alege-ti haine dragute pentru drumul asta, umple-ti timpul cu alte ginduri si frica incet incet va disparea.
Si dupa acest concurs, indiferent de rezultat o sa ai o mai mare incredere in tine. Se invata prin exersare.
succes!happy

Elianna
| Elianna a răspuns:

Banuiesc ca esti in generala sau liceu.
Ceea ce simti tu acum simt toti studentii inainte de un examen.
Trebuie sa-ti controlezi emotiile. In momentul in care o sa vezi subiectele,totul se va lumina in capul tau,din cauza ca atunci te poti concentra pe un singur subiect.
Acum,ai sindromul studentului care,cu toate ca a invatat mult,nu mai stie nimic inainte de examen!
Am trecut si eu prin asta.
Si emotiile,uneori sunt constructive,daca nu te paralizeaza.
Si apoi,este un concurs,nu -ti ia nimeni capul,nu depinde viitorul tau de asta,este de fapt o autotestare la care te-ai suspus benevol.
Eu iti recomand sa te odihnesti bine la noapte,si sa mergi plina de incredere maine la concurs, ca, daca ai invatat si exersat, o sa te descurci.
Nu trebuie neaparat sa ajungi pe podium! Este un test care iti va folosi in viitor, ca sa-ti dai seama cum reactionezi la stres.

| bels3 a răspuns:

Logic ca nu... du-te!
dar intre timp uitate la un film (preferabil de groaza) laughing

| ROCK30STM a răspuns:

Depinde si de tine, eu iti zis sa o lasi mai moale sa nu te panichezi...stiu cum este, incearca sa te linistesti, in plus nu te omoara nimeni si nu te gandii la competitie gandeste-te ca vrei sa iti evaluezi cunostintele. Daca te duci nu ai nimic de pierdut. Cel putin asta este parerea mea.

| pisicutza1scumpii a răspuns:

Gandeste-te ca totul va fi bine..si gata!

| calmopenmind18 a răspuns:

Nu! Nici sa nu te gandesti sa faci asta. Probabil te-ai pregatit deci ai pierdut ceva timp cu asta. Cum sa renunti acum?
Rezultatul nu conteaza (adica nu iti taie nimeni capul in caz de esec) iar daca castigi sau o sa te clasezi pe podium... bucurie mare iti spun eu!
Ideea este ca daca nu participi pierzi dar daca participi ce pierzi?

| adyadytza20 a răspuns:

Fi calma si cred ca iti va trece si multa bafta

| MysteriousGirl259 a răspuns:

Nu trebuie sa fii stresat pentru ca nu o sa faci absolut nimic trebuie sa ai incredere in tine si sa stii ca vei face totul binewinking si totul va fi bine :*

| tl34 a răspuns:

Nu fi negativa.Tot va fi bine.Tu macar te gandesti ce inseamna sa ajungi la olimpiada? Pai si daca gresesti? Te omoara cineva? Daca nu las-o bata vezi un film si just keep calm! ok?

| elleniko a răspuns:

Nu trebuie sa te mai gandesti, sa crezi ca vei reusi, si totul o sa fie bine, doar tebruie sa ai incredere in tine!

| iSimo a răspuns:

Stai calma ..asa se intampla tuturor datorita fricii de a nu gresi. Iti recomand sa te relaxezi, sa incerci sa nu te mai gandesti la asta, adica sa faci diferite alte activitati

| HappyGirl4 a răspuns:

E alegerea ta daca vrei sa te duci sau nu tu ai muncit si tu poti lua acesta decizie nu altcineva.Totusi sfatul meu e sa mai inveti si sa nu fii stresata

| oana_6281 a răspuns:

Gandeste pozitiv...ce o fi.o fiwinking
bafta :p

| Sarai a răspuns:

Mmm exact asta simt si eu acum in legatura cu olimpiada de la biologie sad Dar nu am de gand sa ma dau batuta asa usorwinking

| firefox6 a răspuns:

Si eu merg la olimpiada de mate si rom. nu fii stresata ca nu te ajuta. bine subiectele mele sunt de clasa mea» a 6 a. nu are rost sa nu mergi. eu o astept tot anul pentru ca merge la ea si baiatul care il plac din a 7 a;-)

| Zeref a răspuns:

Eu am ceva legat de astia cu matematica si mai ales olimpica.Este un obiect defect si de kkt.Este de folosinta in unele domenii dar este un obiect super de kk.In fine.De unde stii ce o sa fie daca nici nu ai fost.Toata viata ai sa ai emotii.Si chiar daca esti stapan pe un domeniu tot ai emotii.E ceva firesc, nu stii ce reactie o sa ai, cum o sa decurga si care va fi finalul.Totul o sa fie bine.Asa se termina mereu, cu bine.Bea un 50 inainte big grin. Faza e sa nu mergi cu multi prieteni sau inainte sa pleci,astepti urale si incurajari de la prieteni,familie, iubit, etc deoarece vei simti o oarecare presiune gandindu-te ca vei dezamagi multi, asta in cazul in care vei intalni un obstacol in rezolvarea unei porcarii de exercitiu sau ecuatie, kkturi.Trebuie sa te stii pe tine si sa ai mereu o metoda pentru astfel de situatii.Confortul extern are o mica influenta si de scurta durata.Intr-un final ajungi sa vorbesti cu tine si sa-ti ridici singura moralul.Neacceptarea unei situatii ce pare fara iesire face ca subconstientul lucreaza, de aia te trezesti ca vorbesti singura.Si ar fi mai mult dar numai am loc.Matematica? Altceva nu ai gasit sa-ti placa? Eee na.Eu am iesit al 5 lea pe tara la CHimie.Nu-i mare diferenta.big grin
Hai noroc!

| Flynn2001 a răspuns:

Totul o sa fie bine. si ce conteaza daca nu faci nimic? eu am fost la o gramada de olimpiade.

| Gavrilescu_Denisa_1981 a răspuns:

Buna si eu particip la foarte multe olimpiade si am trecut prin asta nu conteaza cate punte ai luat ci ca ai participat si o sa mai participi crd si n-o sa mai acel stari daca repeti o a vezi ca nu o sa mai ai acele frici