Germana si franceza ar fi cele mai utile si din cate am inteles germana nu iti este chiar necunoscuta.Totusi,parerea mea este sa alegi limba care ti se pare cea mai interesanta...e mult mai simplu sa inveti ceva ce iti place.
Daca vrei sa te duci in Franta atunci normal ca franceza. Degeaba inveti japoneza ca nu se cauta nicaieri si singura iti va fi greu iar profesoara mai greu gasesti. Germania zic eu ca-i viitorul in lumea asta. Ai putea sa inveti germana bine si franceza de baza ca sa ai 3 limbi la activ, te poti obisnui si acolo cu franceza cu timpul in tara.
Invata franceza sau germana, aia se cere. Nu o sa te ajute cu nimic japoneza. In cazul in care ti se va oferi o paine.
Japoneza nu te va ajuta prea mult. Eu cred ca dupa engleza (ca limbi importante) urmeaza germana, apoi franceza/spaniola nu stiu... Dar germana se vorbeste si in Austria, si in Olanda, danemarca, seamana si cu ce vorbesc suedezii si norvegienii, limba raspandita.
Limba franceza si germana o sa iti fie foarte folositoare...pe cand japoneza nu prea cred si in plus pentru noi europenii este destul de greu de invatat. Daca lb.germana o sa o faci cu aceeasi profesoara,nu are niciun rost sa o alegi,dar daca iti place si intelegi germana(pentru ca si asta este o limba destul de dificila, dar si foarte folositoare, de altfel) este varianta cea mai buna. In schimb daca nu iti place, nu prea ai inteles o si nu prea stii, in acest caz varianta cea mai buna este franceza, care de altfel este de mare ajutor in ziua de astazi. Este strict parerea mea...tu decizi! )
Sper ca te am ajutat :*
Invata germana, te va ajuta cel mai mult, dar daca vrei sa lucrezi sau sa mergi in Franta(francezii sunt tampiti, habar nu au engleza)va trebuii sa inveti franceza la perfectie...