| Neagandalf a întrebat:

Pe scurt, am o prietena cu un istoric nu foarte fericit.
Are 17 ani, dar este foarte in urma cu cultura generala.
Cand zic in urma ma refer la "IN URMA".
Nu a stiut raspunsul la marea intrebare "Pe ce planeta traim?"
E trist, nu e de ras si vreau sa va cer ajutorul.
Spuneti-mi cam tot ce ar trebui sa stie o persoana de 17 ani, ce ar trebui sa recapituleze sa invete?
De la cel mai mic exemplu la cel mai mare.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Se pare ca fatuca aia nu este "in urma" cu materia, ci este probabil limitata intelectual, ca de invatat pana la varsta asta, putea sa invete si singura, ca-i plin internetul de informatie utila, dar e pare ca nu este apta sa invete.
Ma rog, daca ma insel asupra ei si totusi are chef sa invate, ar putea incepe cu: istoria romanilor si geografia Romaniei si treptat-treptat, extinzandu-se la Europa, Asia, America si asa toate continentele.
Dupa ce epuizeaza istoria si geografia, se poate muta la biologie, anatomie si literatura romana (poezie, proza samd).

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Este o prietena /amica sau acea PRIETENA, daca nu este iubita ta nu te zbate sa o faci inteligenta caci te lasa cand iti este lumea mai draga.
Am avut o AMICA care era inculta rau, nu stiu de ce m-am obisnuit cu ea, si chiar imi propusesem sa o invat sa scrie corect si sa se exprime...si ce crezi si-a gasit un retard ca si ea evident si nici nu a sunat vreodata sa zica multumesc ma ca m-ai ajutat cu atatea.
Asa ca tu stii mai bine ce si cum DAR NU SE MERITA FRATE IN ZIUA DE AZI SA RESPECTI SI SA PUI SUFLET DECAT PENTRU FAMILIA TA!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Acces la net are? Putina bunavointa si interes ca sa devina un pic mai cultivata ca o bordura are? Daca da, atunci raspunsul e https://ro.wikipedia.org/wiki/Pagina_principal%C4%83

| StrongHeart a răspuns:

Tine de educatia ei, frate.Educatia nu inseamna numai scoala,dar si scoala e o parte mare. Daca ai urechile astupate si ochii inchisi,nici nu simti ca traiesti.E ca si cum esti o fantoma,nu stii ce se intampla in jurul tau,toti misca ceva si tu te chinui in intuneric.
Cat despre intrebare trebuie sa stie sa scrie, sa citeasca, sa vrea sa invete in principiu. Putina geografie, putina istorie, putina matematica cat sa nu te fure vanzatoarea de la colt, putin din fiecare lucru.
Cel mai important e sa ai o gandire critica

| Neagandalf explică:

Va multumesc tuturor, raspunsurile sunt foarte utile.
Da este iubita mea, ma iubeste foarte mult si din aceasta cauza este dispusa sa recapituleze toata materia de la cap la coada si sa invete.
Probabil este si putin limitata intelectual, dar daca ii pot antrena mintea, si voi vedea progrese, voi continua pana la capat.

| animalulferoce a răspuns:

"In urma" cred ca e putin spus. Poate sufera de autism sau retard, imi pare rau