| Hkhtfcvhu a întrebat:

Salut TPU, poti ajunge IT-ist fara matematica? Sau daca vrei sa lucrezi in domeniu, te invata tot la facultate de la 0 sau trebuie sa stii ceva? Se da examen de admitere la facultati?

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, la facultate nu te invata nimeni de la zero!
Bineinteles ca se da examen de admitere.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde ce intelegi tu prin IT-ist.
Daca vrei sa fii programator decent spre bunicel da, ai nevoie de matematica.

La facultatile de profil se cere matematica avansata M1 la nivelul la care termini liceu cu profil mate-info si nu te ia deloc de la zero. Te ia de la zero cu programare in schimb

| laurentiu80 a răspuns (pentru suntserios):

Daca doreste sa lucreze in networking nu-i trebuie matematica.

| sierra1 a răspuns:

Fără matematică măcar de nivelul ăsta

https://www.tpu.ro/......re-inelul/

nu poți nici să treci strada

| dullcat a răspuns:

Buna.Acum o saptamana mi-a povestit cineva de un tip care s-a apucat de It dupa liceu, desi n-a facut nicio facultate si acum lucreaza la o firma destul de importanta.Deci poti alege sa muncesti tu pe cont propriu, avand noroc cu firmele pe care nu le intereseaza cv-ul sau studiile, fie mergi la facultate unde trebuie totusi sa ai o baza pe care apoi ti-o consolidezi, si de acolo vezi mai departe.

| suntserios a răspuns (pentru dullcat):

Am lucrat și eu cu din ăștia care se lăudau că ei au învățat singuri ai nu le-a trebuit matematica în viața lor. De 3 ori trebuia să le explic cate un algoritm sau un use case că era greu cu gândirea analitică

| DeMicUnCălător a răspuns:

Am să-ți răspund la întrebare cu o îintrebare.
Salut TPU, poți ajunge fotbalist fără să dau în minge?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din ce știu de la un fost profesor putina matematica trebuie, în schimb nu știu ce fel de facultate și asa mai departe.=/

| slayer09 a răspuns:

Domeniul it este vast. depinde pe ce ramura vrei tu sa mergi pe IT. pentru retelistica iti trebuiesc niste cunostinte de matematica, dar elementare. pe hardware la pc-uri..aici nu iti trebuiesc cunostinte de matematica. ca programator iti trebuie multa matematica

| Solann a răspuns:

Eu tot stau si ma intreb de ce mai este nevoie de clasele 1-12 in scoala daca la facultate faceti totul de la zero.
Nu, nu te invata de la zero. Trebuie sa stii ceva mai mult decat putin. Facultatea e pentru specializare. Si e nevoie de matematica.