| xKracksX a întrebat:

Spuneti-mi cum imi argumentez opinia despre ceva big grin cel mai bun raspuns primeste funda big grin

Răspuns Câştigător
| NeverSayNowXD a răspuns:

Argumentarea constituie un mijloc de a sustine, a intari, a dovedi sau a demonstra o afirmatie. Argumentarea se face cu scopul convingerii partenerului de comunicare de justetea opiniei exprimate.
Argumentarea cuprinde, de regula, urmatoarele elemente:
-o ipoteza
-argumente pro sau contra ipotezei respective
-o concluzie
Argumentarea se face folosind formulari ca: pentru ca, deoarece, fiindca, se observa ca, faptul x se explica prin..., faptul x se datoreaza, aceasta rezulta din...
Pentru a da exemple care sa sprijine argumentele, se folosesc formulari ca: de exemplu, ca, precum, ca ilustrare, in acest sens...
In argumentarea opiniei, se pot folosi formulari comparative precum: la fel ca, fata de, in schimb, spre deosebire de, in acelasi fel ca...

Sper ca te-am ajutat! big grin

4 răspunsuri:
| eXcisioN a răspuns:

Păi e simplu. Să luăm ca exemplu o operă. Începi cu "După părerea mea, opera X este o operă tragică, etc." şi după zici tot ce ce crezi tu despre respectiva operă, gen "mie mi-a plăcut opera X pentru că trezeşte sentimente, emoţii, ceea ce reiese din faptul că...". Cam aşa ar trebui să arate o exprimare a opiniei. happy
FUNDĂ?

| liveplus a răspuns:

Scri parerea ta (in opinia mea...)
Scri ceva de genu pentru a ilustra cele de mai sus am adus cateva argumante
Dai un argument despre o parte a acelui " ceva "
Mai dai un arg(min 2 argumante) despre cealalta parte
Concluzia e ceve gen "In concluzie consider ca... este adevarata )
IN MARE ASTA E

| XxXxMariusXxXx312 a răspuns:

Ce-ai zice sa folosesti... cuvinte :O!

| BlueViP a răspuns:

Cu argumente!
Spui pur si simplu DE CE ai acea opinie.