In clasa a 6a? Nu cred. Din cate stiu, maxim poti sari un an scolar. (cum ar fi din a 6a sa treci in a 8a, insa ai voie o data pe ciclu scolar (adica o singura data in generala, o singura data in liceu)). Cel mai bine e sa mergi la secretariatul scolii / sa suni la acel numar de telefon de pe site si sa intrebi. Dar sincer cred ca ai inteles gresit. Ar insemna sa nu fi dat Evaluarea Nationala. Chiar daca e posibil insa, nu ti-as recomanda, nu cred ca ai nivelul de cunostinte sa te descurci la specializarea dorita, ar insemna sa inveti singur, acasa, extrem de mult, iar in general la liceu mai sunt si materii pe care in a 6a sigur nu le-ai facut. (latina daca mergi pe uman, programare (cred, aici depinde, poate nu ai facut doar TIC la scoala) daca vrei pe mate-info, chimia incepea din a 7a daca nu ma insel, la fizica ai mult de recuperat etc). Eu zic sa iti iei tot timpul din lume sa inveti bazele, chiar daca poate te plictisesti acum (altfel nu imi explic de ce vrei sa sari atatea clase), fiindca lucrurile din gimnaziu sunt destul de importante.
In clasa a VI-a esti la scoala generala, nu la liceu!
Iar la liceu nu primesc copilasi de scoala generala, asta este clar.
Execb5 întreabă: