anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt clasa a 8-a si curand se apropie examenul. Vreau sa intru la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta dar nu stiu ce sa mai cred. Majoritatea colegilor spun ca sunt multi copii fitosi acolo... Ma rog, ce medie trebuie sa am ca sa intru la mate-info?

Răspuns Câştigător
| kirarin a răspuns:

Tine minte ca cel mai bun liceu care are mate-info din oras nu iti garanteaza un loc intr-o facultate pe acelasi domeniu mai mult decat o face cam orice profil real. in schimb axeaza-te pe un liceu cu profil real unde ai putea fi cel mai bun, sau printre cei mai buni. intr-o facultate de IT e important sa stii matematica iar informatica se invata acolo cu usurinta. liceul e bun pentru o baza a cunostintelor dar cateva tutoriale pe net si mult interes din partea ta sunt cel care fac cu adevarat diferenta.
sfatul meu e sa te concentrezi pe un liceu cu profil real, oricare ar fi ala, iar daca vrei sa urmezi unul cu un profil mate-info nu trebuie sa fie neaparat cel mai bun. GoldenZenith ti-a raspuns cel mai bine, vei arunca multi bani pe meditati la anumite obiecte pe care nici nu ti-ar folosi vreodata doar pentru a trece cu o medie cat mai mare.
tine minte, BAC-ul e cel care face diferenta si care face media. Exista trei feluri de 'matematici' dupa dificultate M1 fiind cea mai grea, M2 - mediu si M3 - usor (cu asta nu-ti bati capul ca e la profil mecanic etc). M1 si M2 se preda la liceele cu profil real, M2 stiu sigur ca e la stiinte ale naturii.
BAC-ul e cel care conteaza. nimanui nu-i va pasa de media ta din cei din 4 ani, e doar de satisfactie personala, asta e realitatea

| anonim_4396 explică (pentru kirarin):

Ai foarte mare dreptate! Merci pentru raspuns!

10 răspunsuri:
| GoldenZenith a răspuns:

Chiar sunt. Notele sunt puse acolo pentru păstrarea prestigiului. Daca nu faci meditații cu profii de la clasa, cică e nasol. Este o aiureala totala.
Uita te la mediile cu care s-a intrat în ultimii ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

V-as da la toti funda daca as putea =)

| Iasi_DiplomeScolare_1970 a răspuns:

Nu poti sti dinainte ce nota ar trebui sa ai... E clar ca una mare...
Cel mai important mi se pare sa inveti si sa te concentrezi in timpul examenului. O nota mare ti-ar putea permite sa alegi un liceu sau altul, intre un profil sau altul... E clar ca trebuie sa te pregatesti temeinic. Mai sunt cateva luni pana la examen. Mai este timp... Uite, la mate ai putea parcurge video de pe https://www.youtube.com/user/RezolvariMatematica. Sunt peste 500 de probleme rezolvare explict.

Succes!

| anonim_4396 explică (pentru Iasi_DiplomeScolare_1970):

Multumesc ffff mult!

Oops, am apasat pe link dar imi spune ca acel canal nu exista =(

Acum merge! MSS!

| Iasi_DiplomeScolare_1970 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu placere!